April 17, 2021, 12:59:35 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Not sending/receiving Transport to/from Cubase  (Read 738 times)

beejbaby

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Not sending/receiving Transport to/from Cubase
« on: November 28, 2019, 03:26:03 pm »
Hi, I'm having trouble sending or receiving the Transport commands between the DrumBrute and Cubase (10 lite, Mac).  midi note in/out is OK but if I set the DrumBrute as Master and Cubase as External Sync Active, MTC from Drumbrute etc the DB transport doesn't trigger Cubase.  Tried the other way around too and no good.

II notice the DB transport message numbers (by default) are the same as a couple of the instruments, but I can't find anywhere in Cubase to amend these.

Any help would be gratefully received - an idiots guide to setting-up the DB, Cubase and a MatrixBrute (ideally with Cubase as the master for all) would be great if anoyone's found such a thing online?

cheers...Ben

**ADDENDUM**
I'm using Cubase 10 LE.  DB works with Ableton Live out-of-the-box, this is obviously an issue with Cubase, NOT with the DB.  Still, if anyone can shed any light on how to configure Cubase 10LE I'd be grateful, the transport controls on my Zoom R16 work perfectly!

---------------
DrumBrute, MatrixBrute, DX7 and more VST's than you can shake a stick at
« Last Edit: December 01, 2019, 07:36:33 pm by beejbaby »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines