August 12, 2020, 04:56:21 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Analog Lab 4 goes to default in saved session  (Read 239 times)

aeonblue78

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Analog Lab 4 goes to default in saved session
« on: November 24, 2019, 01:48:57 am »
So I just updated Analog Lab 4 to 4.1.0.3413. Everything seemed fine until I loaded a session. The saved sounds in Analog Lab 4 were not there and a message shows up in the Ableton window (Program Changes) not the saved preset. I cant even save the sound once i reloaded it in the session. When I open Ableton again Analog lab goes back to the default sound. Is there a fix for this or should I just reinstall Analog Lab completely? Please see screenshots.

Windows 10
Ableton 10 version :10.1.5
Analog Lab 4 : 4.1.0.3413


LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3.344
  • Karma: 40
Re: Analog Lab 4 goes to default in saved session
« Reply #1 on: November 24, 2019, 02:50:54 am »
Hi and welcome to Arturia forums.

Have you seen this?: https://forum.arturia.com/index.php?topic=95980.0#msg161255
Please read that thread.

I doubt you see the correct preset names at the place you show, unless it's a preset in a Concert perhaps. What does the plugin it self tell? But the sound is'nt correct sounding?

If the preset indeed change, and it's not about a ProgramChange send out from your DAW, then i suggest you contact Arturia support.
« Last Edit: November 24, 2019, 03:19:55 am by LBH »

aeonblue78

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Analog Lab 4 goes to default in saved session
« Reply #2 on: November 24, 2019, 04:11:57 pm »
Thank you for pointing me out to that other post. The fix mentioned there worked for me!!  :D

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines