November 12, 2019, 09:26:41 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: UI NOT SHOWED  (Read 359 times)

JAIRODALLOS

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
UI NOT SHOWED
« on: June 26, 2019, 11:38:09 am »
Hello
i share this image, where you can see the problem inside ableton live opening pigments

or color window or black window..
 ???


LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.447
  • Karma: 50
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #1 on: June 26, 2019, 01:08:54 pm »
Hello,

Have you tried a un- and reinstall?
Are your Pigments, your DAW and your graphics updated?

NewHeart2005

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #2 on: June 29, 2019, 08:39:46 pm »
I have the same problem. I have reinstalled Ableton Live, Pigments and updated the graphics driver. It is not just pigments that is having this issue (is other Arturia VSTs as well). I have no fix...

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.447
  • Karma: 50
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #3 on: June 29, 2019, 10:11:07 pm »
Do you have the same issue, when using Arturias applications in standalone mode?
Do you have the same issue with other vendors plugins?

NewHeart2005

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #4 on: June 29, 2019, 10:26:57 pm »
It is only Arturia plugins that are not working. They do run ok standalone. No problems with any other vendors plugins (Native instruments, Sugar bytes, U-He, Papen etc all fine).

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.447
  • Karma: 50
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #5 on: June 29, 2019, 11:55:59 pm »
I think there would be lots of reports about this, if it was a generel issue. So it perhaps look like it should work somehow.

Have you tried to disable scaling in Ableton 10 like this: https://help.ableton.com/hc/en-us/articles/209775985-High-DPI-monitor-support-Windows-

Have it worked in earlier versions?

I presume you use 64 bit plugins. Keep in mind that Arturia now have stopped making 32 bit plugins.

If nothing helps, then i can only suggest to contact both Arturia and Ableton support. I don't use Ableton.
« Last Edit: June 29, 2019, 11:59:51 pm by LBH »

NewHeart2005

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #6 on: June 30, 2019, 12:32:21 am »
Hi LBH, I appreciate the replies, thanks. This problem has been reported before (I Googled it) but I could see no solution.

Yes it worked fine previously. I have not used Live for some time so cannot be sure when/why this started.

Yes I am using Win 10 64 bit with 64bit Live 10.1 and 64 bit plugins. 

I have raised a ticket, I will try to post any solution.
Cheers.

NewHeart2005

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #7 on: June 30, 2019, 01:16:33 pm »
LBH thanks for the suggestion about Ableton scaling. I tried that and it did not work. I am going to try another clean install of Ableton...

NewHeart2005

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #8 on: July 04, 2019, 01:29:32 pm »
Fixed (with the help of Arturia support). The problem was that I had multiple copies of the VST on my PC. I uninstalled then deleted any remaining vsts (dlls). Reinstalled and all now working fine.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.447
  • Karma: 50
Re: UI NOT SHOWED
« Reply #9 on: July 04, 2019, 04:03:02 pm »
Thanks for reporting back NewHeart2005.

Glad you and Arturia solved it.

Software conflicts is allways something to look out for. Not moving things from the install path is a help to aviod conflicts, if that was the case.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines