October 24, 2019, 07:10:09 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM  (Read 383 times)

gphantom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
  • Karma: 2
Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« on: June 13, 2019, 08:23:50 pm »
I did an update from Software Center and loaded the latest AL4 and all the presets were gone!  Everything.
I uninstalled and installed from the install program and tried again.  The same problem occurs.  I had to reinstall the previous version 4.0.2.2811 for it to work again.

Anyone else have this problem?

Wookiee

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 90
  • Karma: 0
    • The 4077
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #1 on: June 13, 2019, 08:25:26 pm »
Yep they have indeed they are looking in a different location.

They are looking for samples loacted here

C:/ProgramData/Arturia/Analog Lab 4/tmp/8d50-d284-73e2-5957/Synthopedia/Samples/CMI V/Factory/Synthopedia/White Noise HP Filtered 1.wav

C:/ProgramData/Arturia/Samples/CMI V/Factory/Synthopedia/LongnoisyJX10.wav

And these locations do not exist.
This post may or may not contain errors of an indeterminate nature.
Arturia Synths: Modular V. ARP 2600V, CS 80V, Prophet V. Mini V, Jupiter 8V, Spark VDM, Analogue Lab, Analogue Laboratory
Tunes https://soundcloud.com/wookiee-4077

gregwalton42

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
  • Karma: 6
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #2 on: June 15, 2019, 12:00:44 pm »
Same here - also have this problem in Pigments.

The rest of VC7 is updating, so we'll see if they're all screwed up, too

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.412
  • Karma: 50
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #3 on: June 15, 2019, 03:03:05 pm »
Same here - also have this problem in Pigments.

The rest of VC7 is updating, so we'll see if they're all screwed up, too
It's not quite the same. The thread is about missing samples and not missing presets like you have.

smaltese

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #4 on: June 17, 2019, 04:13:33 am »
Yes, same problem here.  Installed the 4.0.2 update and all sound libraries seem to have disappeared on Lenovo Laptop #1.  No useful info at all on the left side of the screen.  Strangely enough, I have a duplicate Lenovo Laptop #2 and the update worked fine.  Problem exists in Standalone mode and VST mode.
« Last Edit: June 17, 2019, 04:17:05 am by smaltese »

smaltese

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM (SOLVED)
« Reply #5 on: June 17, 2019, 02:09:23 pm »
SOLVED:  Apparently there are files left behind by the previous versions of Analog Lab 3 and 4.  These need to be deleted for a fresh install.

Uninstall Analog Lab 4.  Before re-installing, make sure to delete C > Program Data > Arturia >Analog Lab 4.  Once I deleted this directory, I did a fresh install of Analog Lab 4, and bingo, it worked. 

gphantom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
  • Karma: 2
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #6 on: June 18, 2019, 05:29:01 pm »
Nope.  Tried UNINSTALL and deleting the ANALOG LAB 4 in the presets and in the ARTURIA folder

There are NO INSTRUMENTS, NO BANKS, NO TYPES, NO STYLES - ZIP!!!
The only thing that is available is a    3OSC using the MINI MOOG

smaltese

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #7 on: June 18, 2019, 06:34:29 pm »
Sorry to hear it didn't work for you.  The maddening thing is that the sounds seemed to be there.  Do you have the sample concert?  Click on it and you will be able to play the presets in the concert as you do the Moog.  At least that's the way it was working for me until I deleted all remnants of both 3 and 4 and finally the reinstall worked for me. 

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.412
  • Karma: 50
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #8 on: June 18, 2019, 07:27:05 pm »
About missing presets try to delete the "db.db3" file in the hidden folder ProgramData: C/ ProgramData/ Arturia/ Presets/ and start the application.
Perhaps it's best to create a backup of the file before deleting, - just in case.

About the missing samples try to install the "Synthopedia" soundpack again.

I believe this should fix both the issues, - at least for now.
« Last Edit: June 18, 2019, 07:29:17 pm by LBH »

minus_ego

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 48
  • Karma: 3
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #9 on: June 24, 2019, 04:05:15 pm »
I just had to do this yesterday and can confirm that deleting all of the old preset data and reinstalling worked for me.

gphantom

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 160
  • Karma: 2
Re: Latest version 4.0.2.2865 BIG PROBLEM
« Reply #10 on: June 25, 2019, 02:53:29 am »
Yup, apparently, deleting the "db.db3" file in the preset directory caused Analog Lab 4 to fetch it's presets again.  Weird.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines