October 24, 2021, 04:14:42 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Small Latency while changing presets in Analog Lab (Ableton Live)  (Read 1198 times)

hibrid.sa@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Hey guys,
I have a question.
When I'm changing presets in Analog Lab which I'm using for my live performance in Ableton Live 9, I have a small click sound.
Is it possible to avoid this problem?

(Mac oSX - 8GB RAM, i5)

Thanks!

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3.924
  • Karma: 49
Re: Small Latency while changing presets in Analog Lab (Ableton Live)
« Reply #1 on: April 24, 2019, 12:06:55 am »
Hi and welcome to Arturia forums.

Are you saying you have cliks, when you change a preset where no sound at all like a reverb is playing?
If a preset still play, then you can hear a click. This click (or any other clicks you may have) can only be avoided by muting the DAW track while you change preset, or something like that. It could be nice, if Arturia could do something about this somehow.

There are also clickings when changing presets to a Stage-73 V preset, and this i consider a bug. (It also clicks in the full Stage-73 application when you open the application.)
Perhaps there are more, but i can't recall by now. Perhaps you can add something.


About latency if this is what you mean: Preset change is'nt instant. Time for a preset to load can vary. Sometimes i think it take too much time, but there are many informations to be loaded.

hibrid.sa@gmail.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Small Latency while changing presets in Analog Lab (Ableton Live)
« Reply #2 on: April 24, 2019, 10:41:39 pm »
Thank you a lot for your reply.
Yea - making different channels for other presets could be the best solution :)

Greetings

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines