April 26, 2019, 01:32:07 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence  (Read 210 times)

Seafood Licorice

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« on: January 20, 2019, 09:29:49 am »
I'm using MOTU Digital Performer. Whenever I record a track using Pigments, the instrument volume goes all the way to maximum as soon as I hit record/play. No other soft synth I have behaves this way. I'm sure it's something simple but it's super frustrating! Any ideas? thanks

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.070
  • Karma: 50
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #1 on: January 20, 2019, 04:33:22 pm »
Hi and welcome to Arturia forums.

I can't reproduce this behavior in my DAW.

Are you sure you are not sending any messages somehow, that's responsible for this behavior?

Seafood Licorice

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #2 on: January 20, 2019, 04:46:24 pm »
Not sending anything to my knowledge. Wouldnít other synths be impacted by this if it were? If I create a track with Omnipshere, etc., there is no volume jump. I also tested this on a new, clean song and still had the issue. Are you using Digital Performer as well?

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.070
  • Karma: 50
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #3 on: January 20, 2019, 05:00:48 pm »
I'm not using Digital Performer.

Wouldnít other synths be impacted by this if it were?
Not if it's a messages to Pigments. I suggest you check if anything is assigned to the volume you have issues with.

If it's a messages to your DAW channel volume, then it's not about Pigments.

EDIT: Do you have the issue if you start a new song with only Pigments? Is any MIDI CC assigned the Pigments volume where you have the issue? And no automation sending messages and so on? EDIT END
« Last Edit: January 20, 2019, 05:10:31 pm by LBH »

Seafood Licorice

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #4 on: January 20, 2019, 05:56:58 pm »
Thanks Iíll check the MIDI CC. There is definitely no volume automation and the same behavior also happened on a brand new empty track.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2.070
  • Karma: 50
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #5 on: January 20, 2019, 06:09:56 pm »
Please be more detailed and precise  about what you are doing, with what and about what is affected, if the issue persist.

Edouard_Arturia

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 240
  • Karma: 46
Re: Pigments volume jumps to max every time I start a sequence
« Reply #6 on: January 21, 2019, 09:14:39 am »
Hey.

  • Can you provide us with more details about your setup:
- OS
- DAW and version
- Pigments version

  • Are you able to reproduce this from a blank project?

Looking forward to hearing from you

Musically Yours
Edouard Arturia

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines