October 18, 2019, 12:41:35 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: 3D waveform display bug (morph off)  (Read 429 times)

Biome Digital

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
3D waveform display bug (morph off)
« on: January 18, 2019, 03:45:02 pm »
I have noticed a little inconsistency with the 3D waveform display when the "Morph" is off.

Easy to replicate.

Load basic waveforms. Switch off "morph". Move wavetable position between the 4 waveshapes and you will notice that sometimes the waveshape shown is not the waveshape heard.

Of course this isn't a big problem; it's just something I noticed.


Jpro600k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 163
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #1 on: January 18, 2019, 05:11:47 pm »
If Morph is off, the waveform will be only switched.This is because no waveform is generated between them.

RomusD

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #2 on: January 19, 2019, 10:45:00 am »
Load basic waveforms. Switch off "morph". Move wavetable position between the 4 waveshapes and you will notice that sometimes the waveshape shown is not the waveshape heard.
I can confirm that

Jpro600k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 163
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #3 on: January 19, 2019, 01:53:30 pm »
The change value of the knob from the square to the saw is too small, so there is a possibility of a bug.
value is 1 to 0.999.
« Last Edit: January 19, 2019, 01:55:49 pm by Jpro600k »

Jpro600k

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 163
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #4 on: January 19, 2019, 01:58:44 pm »
Check attached file.
The value of the knob and the switching range of the waveform are not matched.
« Last Edit: January 19, 2019, 02:09:21 pm by Jpro600k »

terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.369
  • Karma: 36
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #5 on: January 19, 2019, 02:44:22 pm »
Hi All, This is not a big deal but i will point it out to the test team. if you change to 2D it is working fine there. so its just a graphic alignment for 3d


Thanks
TerryM
ARTURIA Tester for Audiofuse, Micro freak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE ,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute.se,
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL5, Synclavier v.Minibrute2s

Biome Digital

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #6 on: January 19, 2019, 11:24:58 pm »
If Morph is off, the waveform will be only switched.This is because no waveform is generated between them.

I know that.

Biome Digital

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
Re: 3D waveform display bug (morph off)
« Reply #7 on: January 19, 2019, 11:26:30 pm »
Hi All, This is not a big deal but i will point it out to the test team. if you change to 2D it is working fine there. so its just a graphic alignment for 3d


Thanks

As I said in my post, it's not a problem, just something I noticed. It is nice when the display follows the sound though. ;)

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines