November 20, 2019, 12:13:13 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard  (Read 475 times)

dino@felstar.com

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: 0
Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« on: December 12, 2018, 07:19:44 pm »
Currently have to drag knob values, hard to get exact values

Would be nice to be able to enter with keyboard, cut/copy/paste etc

Serum allows for this, dbl click brings up editable text box

Maybe have a RMB menu come up on right mouse button? Currently it is no different than left mouse button

Similarly middle mouse button is the same.

Obv allowing for this for people with a touchscreen (i.e. no mouse), would be a good option too

Maybe also allow mouse wheel over knob to control?

TheAndyMac

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 14
  • Karma: 2
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #1 on: December 13, 2018, 09:43:03 am »
Agree with all of these. Generally touchscreen seems ok, but preset filtering drop-down does not allow selection.

jblongz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 54
  • Karma: 0
  • Multi-Engineer
    • JBlongz YouTube
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #2 on: December 13, 2018, 05:21:27 pm »
Indeed, I would like keyboard entry functionality for knobs, unless that will cause some performance issues.
2013 rMBP Maxed Out | OS X 10.13.x
V6 Collection | Ableton Live | Reason 9.5| Logic X | Maschine MK3 | ProTools 12 | Bitwig

Aymara

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: -1
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #3 on: January 12, 2019, 10:18:30 am »
I think being able to enter exact values is a missing must have feature.
Greetings from Germany
Chris

craftycurate

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 1
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #4 on: January 14, 2019, 05:56:48 pm »
+1

Biome Digital

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #5 on: January 14, 2019, 06:28:02 pm »
Needs this!

lunker

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: 0
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #6 on: January 15, 2019, 10:31:21 pm »
+1 from me, too.

If you know the exact value you want, it can be much faster/easier to just type it in.
Best Regards, Ernie "lunker" Lundqvist
V Collection 5/6/7, Pigments, all of the Preamps/Filters/Compressors/Delays I Will Actually Use
MiniLab mkII
REAPER (non commercial license)
BDSM (Bad Dog Studio Musicians)

Aymara

  • Newbie
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 47
  • Karma: -1
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #7 on: January 15, 2019, 10:59:34 pm »
If you know the exact value you want, it can be much faster/easier to just type it in.

Even worth is, that sometimes you need an exact value, which is horrible to achieve with a knob.
Greetings from Germany
Chris

andytronic

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Would be nice to be able to enter knob values with keyboard
« Reply #8 on: June 30, 2019, 07:11:43 pm »
Currently have to drag knob values, hard to get exact values

Would be nice to be able to enter with keyboard, cut/copy/paste etc
...

And similarly, it'd be nice if you could adjust parameters by hover-over scroll-wheel, like you can in FL Studio.  I find myself trying to change levels with the scroll wheel in Pigments, out of habit.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines