December 17, 2018, 03:07:46 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Retrieving Sounds From Analog Factory?? (Help)  (Read 131 times)

keemmiddle

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Retrieving Sounds From Analog Factory?? (Help)
« on: November 25, 2018, 03:23:32 am »
Hi Everyone,

I had Arturia Analog Factory that came with my Player controller. Once Analog Factory was no longer supported, I jumped shipto Analog Lab assuming everything would be compatible. A couple of years later, I want to revive a few projects and am attempting to open Analog Factory from Logic Pro X. Downside is that it was it was 32 bit. Even worse, I cannot load it from Logic Pro 9 since it is no longer supported on the new MacOS.  I had some really nice sounds I'm trying to salvage. Can someone help me out and advise the best way to go about retrieving? 

Note: I loaded the patches that I thought they were but no amount of tweaking it is getting me to the original sound/ patch.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.851
  • Karma: 56
Re: Retrieving Sounds From Analog Factory?? (Help)
« Reply #1 on: November 25, 2018, 06:58:42 pm »
If you don't had and still have the full V-Collection from then, then i don't think you can do anything. But you can allways ask Arturia directly, if they can help.

If you had and have the full V-Collection from then (perhaps from VC4 or below), then perhaps you can do like this even this is about Analog Laboratory - How to Export a Sound from Analog Laboratory to Analog Lab: https://www.arturia.com/faq/utilization/how-to-export-a-sound-from-analog-laboratory-to-analog-lab

After that, then if you also have Analog Lab and V-Collection from VC5 or VC6, then perhaps you can use this: https://www.arturia.com/faq/vc5presetupdater/preset-converter-general-questions
You have posted in a forum for earlier Analog Lab forums.

There are conditions to meet for it all to work. But i think the needed informations about this, is in the links i provide.

I can't tell if the above will work for you.

Note: I loaded the patches that I thought they were but no amount of tweaking it is getting me to the original sound/ patch.
What do you mean by this? Loaded into what? If into Analog Factory and you use a MAC, then perhaps do this: https://www.arturia.com/faq/utilization/some-presets-are-sounding-the-same-on-af-reloaded

But again - you can allways ask Arturia directly, if they can help.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines