August 17, 2018, 12:51:44 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Solina V2 program change  (Read 118 times)

jB3

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Solina V2 program change
« on: August 03, 2018, 09:47:42 pm »
how can i select a prgram with mid ???
Simply program change doesn't work >:( >:(

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.681
  • Karma: 52
Re: Solina V2 program change
« Reply #1 on: August 03, 2018, 10:12:07 pm »
Hi and welcome to Arturia forums.

The idea is you use playlists that can contain 128 presets each.

If you have the playlist Arturia picks and select that, then program change should work there for the number of presets the playlist have. It will be the same for any playlist you create.

jB3

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Solina V2 program change
« Reply #2 on: August 04, 2018, 04:01:28 pm »
Thanks a lot ;) i'll try it

jB3

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Solina V2 program change
« Reply #3 on: August 05, 2018, 03:53:00 pm »
Program Change works in playlist.

There is a new issue.
I want to controll the Solina only by midi.
Solina starts everytime with factory presets. I want to start it with my playlist.
What can I do?


LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.681
  • Karma: 52
Re: Solina V2 program change
« Reply #4 on: August 05, 2018, 05:15:20 pm »
Program Change works in playlist.
yes.

There is a new issue.
I want to controll the Solina only by midi.
Solina starts everytime with factory presets. I want to start it with my playlist.
What can I do?
Unfortunately the selected playlist is'nt saved or kept. You need to select a playlist.

If one could use bank select for playlists, then perhaps it could be possible. But then i guess there would be a limet of 128 playlists, and that could be a problem for some.

Perhaps some computer keyboard option could be applied. I don't think there is'nt any now, but it could be nice, so one could avoid to use the mouse to select a playlists.

Also i would like a selected playlist was saved in a DAW song. (I use Studio One 3, and don't know if this is DAW specific.) I would say it's a mistake or even a bug it does'nt as you can't use programchange in a song as it is.
Also as the last chosen preset in standalone is selected on reopen, then i also think it should and could be the same with playlists. I don't know if it's a fault is does'nt. I would say it is.
That said, then i would say there are  things that's more urgent and important to be fixed in V-Collection.


Right now, i don't think there is anything you can do, except from using your mouse. If anyone know of other ways, then i would be nice to know.

I suggest you make a feature request, if you can see a way to make this possible without bad limitations.
« Last Edit: August 05, 2018, 07:40:12 pm by LBH »

jB3

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Solina V2 program change
« Reply #5 on: August 06, 2018, 12:22:49 pm »
Hallo LBH,
yes it works  ;D

With Bank Select MSB (Controller #0) you can select the User playlist 0..127.
Bank Select LSB (Controller #32) has no effect.

With Prorgamm change you can select the Playlist item 0..127.

Thanks a lot :)

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.681
  • Karma: 52
Re: Solina V2 program change
« Reply #6 on: August 06, 2018, 06:19:05 pm »
Hi jB3,

Hallo LBH,
yes it works  ;D

With Bank Select MSB (Controller #0) you can select the User playlist 0..127.
Bank Select LSB (Controller #32) has no effect.

With Prorgamm change you can select the Playlist item 0..127.

Thanks a lot :)

It does? Yes using CC#0 it does. Great. Thanks. It does'nt seem to work directly using my controller Novation SL MKII dedicated Bank select.

Best

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines