July 22, 2019, 06:23:47 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: [FIXED]Analog Lab not working on GarageBand 10.3.0  (Read 498 times)

osaebo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
[FIXED]Analog Lab not working on GarageBand 10.3.0
« on: June 26, 2018, 07:39:45 pm »
Hi there.

After the new update of GarageBand (June 21st, 2018) to version 10.3.0, I no longer can connect AnalogLab as an instrument from within GarageBand. After a restart of the computer and trying to connect to AnalogLab, GarageBand crashes. Restarting GarageBand again, and trying to connect I get the message that AnalogLab needs to be updated...

Doing the same thing in Logic Pro X works fine. AnalogLab instruments connect fine.

I am running macOS High Sierra 10.13.5, GarageBand 10.3.0, Logic Pro X 10.4.1 and AnalogLab 3.1.0.1391.

Perhaps I am missing something?
« Last Edit: June 29, 2018, 03:44:16 pm by ben arturia »

Andrew McIntosh

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Analog Lab not working on GarageBand 10.3.0
« Reply #1 on: June 27, 2018, 02:07:51 am »
I contacted Arturia's tech support with this very issue and have been informed that there's a compatibility problem with the latest Garageband upgrade. Other plug-ins have been affected as well, apparently. I was told that there's communication between Arturia and Apple about fixing the problem. It's just a matter of waiting I'm afraid.

They advised reverting to an older version of Garageband for the time being but I understand that's not possible with Garageband 10 and up. Probably best to stick with another DAW for now.

It's a hassle because Garageband is, at least for me, a great, simple platform to use but I understand there are often problems when they upgrade it. People who have used it for longer than me would know more.
« Last Edit: June 27, 2018, 02:10:44 am by Andrew McIntosh »

Andrew McIntosh

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Analog Lab not working on GarageBand 10.3.0
« Reply #2 on: June 29, 2018, 02:43:07 pm »
Looks like it's been fixed.

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 816
  • Karma: 31
Re: Analog Lab not working on GarageBand 10.3.0
« Reply #3 on: June 29, 2018, 03:44:01 pm »
Hi all,
Garage Band 10.3.1 had been released on the 28 of June and fix this issue.

Here is the release note quote :
"Resolves an issue where third-party Audio Units and the PlatinumVerb plug-in could not be accessed."

I've been testing that on my side and it seems to work great.
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines