September 16, 2019, 06:02:42 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Sequencer retrigger fault - it's infuriating (video included)  (Read 569 times)

allie

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
I made a video to show the issue. First I'm playing the 3-note sequence using the internal clock, then I send midi clock. Clearly it is retriggering when I send midi clock despite the software settings showing Sequencer Retrig = None (see end of video for settings).

https://www.youtube.com/watch?v=0Ocpp0c9hwM

This makes the synth unusable. Or am I going mad and imagining this is a problem? Has anyone experienced this.
I want to throw my microbrute in the bin. This is such a waste of time.
« Last Edit: March 04, 2018, 06:06:00 am by allie »

allie

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Sequencer retrigger fault - it's infuriating (video included)
« Reply #1 on: March 04, 2018, 02:36:35 pm »
To follow this up I can confirm that this is a problem with the firmware:

Firmware 1.0.4.0:
Sequencer Retrig = None (BROKEN)
https://www.youtube.com/watch?v=0Ocpp0c9hwM

Firmware 1.0.3.2 (older)
Sequencer Retrig = None now (FIXED)
https://www.youtube.com/watch?v=EBdxhA2iWzM

In both videos I show before and after sending a midi clock. I am playing keyboard notes to see whether the sequence is interrupted. Unfortunately when midi clock is sent with the latest firmware, sequences get interrupted, causing it to be glitchy and horrible. I am only playing a 3 note sequence here but imagine if it were a longer sequence.... Makes the unit unusable.

I noticed this problem immediately when the current firmware was updated. Had I bought it this way I would have returned it to the shop within hours. So they will certainly lose customers because of this (pretty fundamental) problem.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines