August 16, 2018, 01:57:19 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: some presets have 'bad' parameters  (Read 183 times)

Jon Donson

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
some presets have 'bad' parameters
« on: February 09, 2018, 02:30:22 pm »
preliminary note:
I don't have an Arturia keyboard but Push and a Novation MkII, so maybe this doesn't affect you.

In Ableton Live, when I'm using a VST I first 'group' it to have Macro control for 8 parameters.

Before I can use the Macro controls I have to assign parameters to it - for the CS80 for example I'm using xFade Osc1<>Osc2, Lp1Cf, Lp1Q, Lp2Cf, Lp2Q, Brilliance, and Resonance.

Of course this has to be done just once per VST, and it should work for ALL presets of that particular VST.

The CS80 is of different breed, because every once in a while there's a preset which doesn't react on parameter changes.
Example: Strings/ Alum; I can't remote control it at all.



LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.681
  • Karma: 52
Re: some presets have 'bad' parameters
« Reply #1 on: February 10, 2018, 02:16:14 am »
Have you seen this https://forum.arturia.com/index.php?topic=92143.0 ?

As i see it, then there is something wrong with CS-80s automation/ remote CC control and it's config.

In generel i think CS-80 need a loving hand. It's not working optimal.
« Last Edit: February 10, 2018, 02:23:12 am by LBH »

Jon Donson

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 0
Re: some presets have 'bad' parameters
« Reply #2 on: February 10, 2018, 07:40:34 pm »
ah, thanks, I've not seen this post.
anyway, the CS-80 is a nice Vst instrument.

but, just for the record, I'm showing you with pics what my problem is.
Macro1 is controlling Hpf cf.



With preset Ion Storm it's working (pic1+2), with preset Sweep Vca not (pic3).
it's not like the other poster about  MidiCC  but with that 'direct' connection Controller (Push/Novation)<>DAW/Vst via Usb.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.681
  • Karma: 52
Re: some presets have 'bad' parameters
« Reply #3 on: February 10, 2018, 08:08:29 pm »
If you read the first 2 posts in the other thread i gave the link for and notice the issues that's not about CC, and that i can confirm, then i think it's in the same area as the issue you show if not the same.
In the my first post (the second post in that thread) i have provided a test. You don't find that similar to your issue?

However - The main point is, there is something wrong with CS-80. You can't count things like this and about the config work. Only Arturia can fix this.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines