May 10, 2021, 08:58:59 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0  (Read 1623 times)

tammany hall

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« on: January 14, 2018, 09:56:12 pm »
I recently bought the Keylab 49 Essential, which came with Analog Lab 3. I've really enjoyed the functionality of Analog lab and want to be able to use Garageband with it. When I go to switch the software on Garageband I get the following error:

The Audio Unit “Analog Lab ” could not be loaded for your project, and may need to be updated. Contact the manufacturer for an updated version or further assistance.

I saw that someone else had a similar problem and recommended using Analog lab 2, which I did but I'm encountering the same issue.  Any ideas?

Matt Arturia

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 308
  • Karma: 35
Re: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« Reply #1 on: January 15, 2018, 09:30:19 am »
Hi,

Analog Lab 3 should be working fine on Garage Band (at least it is on my side). Can you tell me the version of OSX you are running ?

Regards,

Matthieu

tammany hall

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« Reply #2 on: January 16, 2018, 12:36:55 am »
My OSX is version 10.10.5, Yosemite. I'm overdue to upgrade my OSX. Do you think that would help?

Matt Arturia

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 308
  • Karma: 35
Re: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« Reply #3 on: January 16, 2018, 10:00:06 am »
It should be running fine on Yosemite as well. Can't you tell me which version of Analog Lab 3 you are using ? It should be the latest  3.0.1.1247

Regards,

Matthieu

tammany hall

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« Reply #4 on: January 19, 2018, 05:04:55 am »
Sorry for the late reply. Yes, I'm using version 3.0.1.1247. Perhaps I'm not setting it up correctly with Garageband. What are the steps I need to take to get it to run on Garageband or if you can direct me to a good resource for setting that up?

tammany hall

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Analog Lab 3 not working with Garageband 10.1.0
« Reply #5 on: January 22, 2018, 01:34:34 am »
Upgraded to High Sierra and it works fine now ;D. Must have been something with Yosemite. 

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines