July 18, 2018, 10:04:03 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Cables : where to find them [resolved]  (Read 335 times)

Malhomme

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Cables : where to find them [resolved]
« on: January 09, 2018, 08:26:56 pm »
Hi to all.

I noticed in the manual that screenshots show the patching cables, while, when I load any preset, they will not show. If I put virtually a cable between a source and a destination, I hear the effect, but the cable remains invisible.

This is really uneasy to work with. Is there a switch or something I'm missing to activate cable visibility ?

Thanks in advance.
« Last Edit: January 12, 2018, 02:30:53 pm by Malhomme »

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.629
  • Karma: 51
Re: Cables : where to find them
« Reply #1 on: January 09, 2018, 09:20:12 pm »
Hi,

The cables should be visible.
Perhaps try and uninstall and reinstall Buchla Easel V.
Here is directions to remove  Arturia software properly: https://www.arturia.com/faq/installation/uninstall-remove-a-software
Let's know if it helps.

Malhomme

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Cables : where to find them
« Reply #2 on: January 09, 2018, 10:17:35 pm »
Thanks (and Darn !). I was hoping I had not to resort to that end...

Germain.arturia

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 238
  • Karma: 15
  • arturia test team
Re: Cables : where to find them
« Reply #3 on: January 10, 2018, 02:22:13 pm »
Hi Malhomme,
in order for me to investigate, can you please tell me more about your computer setup/specs,
and does this "missing cables" happens using standalone app or in DAW, and which DAW?
we recently learned that using the Buchla Easel V in FL studio (with detached mode enabled) will display the GUI without the cables. But please rest assured, a fix is on the way, should be available before end of january.

best,
 

Malhomme

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Cables : where to find them
« Reply #4 on: January 11, 2018, 07:05:27 pm »
Hi,
I am running on Cubase 8.5 on win 7,  but VST3 or standalone doesn't change anything.
Uninstalling/reinstalling did nothing.

I opened a ticket and got the following answer : it is indeed a known issue, and will be addressed in a new version this week or next week.

I am puzzled though that not everyone seems to encounter this.

Germain.arturia

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • Posts: 238
  • Karma: 15
  • arturia test team
Re: Cables : where to find them
« Reply #5 on: January 12, 2018, 10:30:01 am »
Hi Malhomme, thanks for this useful information.
With this, i managed to reproduce it by disabling my embedded video chipset on a win 7 setup.
Could you please tell me more about your graphics card, is your video driver up-to-date?

TIme to fix it!

we keep in touch.

Malhomme

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Cables : where to find them
« Reply #6 on: January 12, 2018, 01:59:15 pm »
Hi.
I think my video card is a rather old ATI Radeon HD4670. I never consider drivers, since I bought the machine as is from an audio computer company. I will
 check for drivers.

Malhomme

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: Cables : where to find them
« Reply #7 on: January 12, 2018, 02:30:05 pm »
Well that was the solution ! Thank you very much for this because I would never have thought about it. I guessed it ran on generic microsoft drivers drivers all this time.

Of course it also cured some video issues I had in Cubase when working on music for movies.

Thanks again !

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines