July 16, 2018, 12:48:28 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: MINILAB MK2 + ABLETON 9.7.5 _ KNOB 11 - acting weird  (Read 249 times)

grafikkcc

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
MINILAB MK2 + ABLETON 9.7.5 _ KNOB 11 - acting weird
« on: December 17, 2017, 11:18:43 pm »
hi Arturia ppl - thanks for trying to help. I have a very annoying thing happening:

I'm using ABLETON LIVE 9.7.5 and my MINILAB mk2 the latest revision 1.0.9.83. Ableton now sees the minilab and maps it correctly on memory 8 (shift+pad8). my problem is that whenever I want to affect the transpose with KNOB 11 - I get the same problem almost. it goes down, but it doesnt go up anymore. my knob 11 is in absolute mode (checked on midi control center). any idea?

Once the 'TRANSP' goes to -48 , it just lingers between -48/-47 regardless of what I do with the knob / left - or - right.

SUPER FRUSTRATING!
« Last Edit: December 18, 2017, 12:38:02 am by grafikkcc »

tweaksource

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: MINILAB MK2 + ABLETON 9.7.5 _ KNOB 11 - acting weird
« Reply #1 on: December 30, 2017, 11:42:23 am »
I have similar issues with the encoders in ableton. Large gaps, failure to change parameter direction when I change the encoder direction, encoder 10 will not map at all. I finally just disabled the script. I will likely return this and get a Novation product.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines