November 30, 2021, 06:28:44 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: [Solved]Problem after upgrading Collection V  (Read 6793 times)

Drbone

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
[Solved]Problem after upgrading Collection V
« on: May 20, 2017, 12:49:50 pm »
After upgrading Collection V (yesterday), Ableton Live can not open VSTs. I got message: This VST plugin is not compatible with Live. Reaper can not open VSTs after upgrading, also. Before upgrading everything worked. Can anybody help?
« Last Edit: May 30, 2017, 09:04:00 am by ben arturia »

Matt Arturia

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 308
  • Karma: 35
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #1 on: May 22, 2017, 09:28:10 am »
Hello Drbone,


Can you tell me the version of Live you are using and the OS you are running on your computer ?

Regards,

Matthieu

Drbone

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #2 on: May 23, 2017, 11:48:04 am »
Thank you for your reply Matthieu.
I am using Windows 7 Ultimate 64-bit, Service pack 1 and Ableton Live Suite 9.6.1 64-bit. I tried Reaper, Studio One 3 and Cakewalk demo versions (all 64 bit) with same results.
This is very frustrating. For years I stood away from soft instruments and ITB. I played CS80 and Mimimoog (not owned) decades ago. That was my dream. I still have Korg Monopoly I bought brand new in 1982. Collection V satisfied 80% of my wishes for vintage synths. After I bought Microbrute last year (and Beatstep Pro and Keystep) I decided to buy Collection V. It was delight. Everything was OK until I upgraded Collection V. Other soft instruments (Softube Modular, Kontakt player, some free plugins) are working without problem.
Excuse my english.

Regards

Drbone

tomday

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #3 on: May 24, 2017, 06:00:26 am »
Hello - just joined the forums to mention this has occurred with my plug-ins too. Some are loading, some are not (list below)

Ableton 9.7.2
Windows 7

Plug-in List
Analog Lab 2 - Working
ARP 2600 V3 - Working

B-3 V - Not Working
CS-80 V3 - Not Working
Farfisa V - Not Working
Jup-8 0 - Not Working
Martix 12 - Not Working
Mini V3 - Not Working
Modular V3 - Not Working
Piano V - Not Working
Prophet V3 - Not Working
SEM V2 - Not Working
Stage 73 V - Not Working
Synclavier V - Not Working
Vox - Not Working
Wurli - Not Working



http://imgur.com/a/F63bV


ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #4 on: May 24, 2017, 02:53:31 pm »
Hi guys,

Could you please check if the vst is properly installed in the same folder as before ?
Do you use standard VST 2 path ? C:\Program Files\Vst ?
You can test also to scan again your plugin in Live. This does the trick for some users here.


.......testing.......

Drbone

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #5 on: May 24, 2017, 09:43:10 pm »
Thank you ben arturia. I used C:\Program Files\VstPlugins\Arturia and rescanned in Ableton. Nothing. However, I discovered all files in that folder are dated 2016. I used search and found arturia dlls in d:\VST plugins64\arturia. They are dated 2017. Switched vst folder in live, rescanned, and everything is ok. Good. But my c: is ssd and d: is hdd, and I wanted it in c:. I used c: path in ASC. What can I do? I don't want to use another activation.

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #6 on: May 29, 2017, 09:23:43 am »
Hi Drbone,
Don't worry you won't use another activation.
Simply set the VST folder in the ArturiaSoftwareCenter settings then rerun the installers.
Or you can manually move the dll in the folder of your choice.
Best
Ben
.......testing.......

tomday

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #7 on: May 30, 2017, 02:02:02 am »
Thanks Ben, that fixed things

Cheers

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Problem after upgrading Collection V
« Reply #8 on: May 30, 2017, 09:03:47 am »
Nice !
Have a nice day !
Ben
.......testing.......

Drbone

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: [Solved]Problem after upgrading Collection V
« Reply #9 on: June 01, 2017, 02:37:49 pm »
Ben, thank you.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines