April 13, 2021, 06:39:35 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Changing tied notes  (Read 1415 times)

DvergRuben

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Changing tied notes
« on: February 14, 2017, 12:27:05 pm »
I think it would make sense that changing the pitch of the first note in a series of tied notes also changes the following notes. More often than not I'd like to edit the pitch of an entire sustained note, and not just the first division of that note. For instance, if I have a sequence that contains a C that is held over 4 note divisions, like this:
C-C-C-C

Changing the first pitch value to, say E, should change the entire sustained note, like this:
E-E-E-E

Instead, the way it currently works produces this result:
E-C-C-C



megamarkd

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 840
  • Karma: 38
  • Dead By Dawn
Re: Changing tied notes
« Reply #1 on: February 15, 2017, 09:14:38 am »
+1
Currently running https://www.modulargrid.net/e/racks/view/1311723 / www.modulargrid.net, sequencing with KSP and recording with a Zoom (no DAW involved, for better or worse ;) )

funktree

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
Re: Changing tied notes
« Reply #2 on: March 07, 2017, 11:38:55 pm »
+1

funktree

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 24
  • Karma: 0
Re: Changing tied notes
« Reply #3 on: March 09, 2017, 03:29:21 am »
Learn from Roland (boutique sequencer), it is simpler to hold the pad of note you need to tie ... and click the second, third ... tenth pad to extend the note across multiple steps...  thus producing tie note across many steps. Of course the note would have the pitch of the first selected note.   

luchod1

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 17
  • Karma: 0
Re: Changing tied notes
« Reply #4 on: July 26, 2017, 12:23:12 am »
+1!

IllusionsUK

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Changing tied notes
« Reply #5 on: February 05, 2020, 06:57:10 pm »
+1

Just got my Beatstep Pro and I am pretty disappointed this is not a feature.  :(

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines