November 21, 2019, 02:40:10 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load  (Read 2347 times)

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« on: May 20, 2016, 09:34:14 pm »
Hi,

Every time I try to load the Jup-8 V3 AAX in Pro Tools 12.5 it crashes.

Please find attached my crash log.

All the best,
Dave
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #1 on: May 21, 2016, 09:07:34 pm »
Hi,

Every time I try to load the Jup-8 V3 AAX in Pro Tools 12.5 it crashes.

Please find attached my crash log.

All the best,
Dave
PT12.5 is a bug/crashfest to begin with so I wouldn't put this one on Arturia at the moment. All kinds of people are having issues over on the DUC.
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #2 on: May 21, 2016, 10:38:00 pm »
All my other plugins work fine, as well as the rest in the V Collection 5. I'm not a coder so I don't know whether Avid or Arturia is to blame but it's definitely an issue for me.

I haven't been having any problems with 12.5 so far other than this
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

Oli P

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #3 on: May 22, 2016, 12:24:33 am »
Happens in 12.4 as well...after browsing a few presets I got a crash

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #4 on: May 22, 2016, 02:19:04 am »
Dave and Oli:
Can either of you backtrack to Yosemite and see if that works?
Or do either of you have Blue Cat Patchwork or MB7-2 to see if the au or vst version of the Arturia stuff runs better? Or can either try VEPro to host the Arturia stuff?
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #5 on: May 22, 2016, 06:22:27 pm »
I can't 'backtrack' to Yosemite, as I've been on El Capitan for many months. I have bluecat's patchwork, but I shouldn't have to resort to using this for running a plugin which there's an AAX version of. The bug just needs fixing in the AAX version.
« Last Edit: May 22, 2016, 07:43:27 pm by davemiles »
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #6 on: May 22, 2016, 07:45:53 pm »
Ok, so weirdly enough I just tried using Pro Tools 10 and the plugin loads fine in there. I then tried opening this session in Pro Tools 12.5 and it loads this fine. However if I try to load another instance of the plugin it crashes.
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

Oli P

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #7 on: May 22, 2016, 09:21:42 pm »
Dave and Oli:
Can either of you backtrack to Yosemite and see if that works?
Or do either of you have Blue Cat Patchwork or MB7-2 to see if the au or vst version of the Arturia stuff runs better? Or can either try VEPro to host the Arturia stuff?

I'm still on 10.8.5 ...still have loads of sessions in PT10 that I need to be able to open.

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #8 on: May 22, 2016, 10:49:57 pm »
I can't 'backtrack' to Yosemite, as I've been on El Capitan for many months. I have bluecat's patchwork, but I shouldn't have to resort to using this for running a plugin which there's an AAX version of. The bug just needs fixing in the AAX version.
Doesn't matter how long you've been on ElCrapitan; if you still have a backup of your old system you should be able to go back. You did make a clone of your system before going to EC right? There are so many issues just between PT12.5 and EC it isn't even funny. Carbon Copy Cloner and an extra hard drive are cheap insurance against muck-ups.
« Last Edit: May 22, 2016, 10:52:57 pm by jackn2mpu »
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #9 on: May 22, 2016, 10:52:11 pm »
Ok, so weirdly enough I just tried using Pro Tools 10 and the plugin loads fine in there. I then tried opening this session in Pro Tools 12.5 and it loads this fine. However if I try to load another instance of the plugin it crashes.
How do you have PT10 running on EC unless you did the EC 'upgrade' installing it right over whatever OSX version you had when you installed PT. Doing that kind of upgrade inevitably leads to issues. Should always do a clean install and do a clone BEFORE mucking about with new OSX versions.
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #10 on: May 23, 2016, 11:24:12 am »
Jack, I'm very thorough with backups and clones etc but I have no desire to go back to Yosemite as otherwise El Capitan is working fine for me. All my plugins work fine in El Capitan and 12.5 apart from Jup 8 V3 this is something that Arturia need to fix.
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #11 on: May 25, 2016, 08:57:23 am »
Hi all,
I've been testing with ProTools 12.5 on 10.11.
I really don't understand what's happening on your system...
Could you please try to uninstall the AAX file in :
Library/ApplicationSupport/Avid/Audio/Plugins/Arturia/Jup-8 V3.aaxplugin
Then reinstall the Jup-8 V3.
Best
.......testing.......

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #12 on: May 25, 2016, 09:15:37 am »
Hi Ben,

I've just been through and done that and unfortunately it's still crashing when I try and load an instance of the plugin.

All the best,
Dave
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #13 on: May 25, 2016, 11:25:19 am »
Could you please try to trash the file called "InstalledAAXPlugins" located at ~/Library/Preferences/Avid/Pro Tools.

In order to go this library simply :
- in finder click on Go then Go to folder
- copy paste the path with the " ~ "
- click Go
=>Delete "InstalledAAXPlugins" file and restart ProTools.
.......testing.......

davemiles

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 12
  • Karma: 0
    • www.davemiles.net
Re: Jup-8 V3 AAX Crashes on Load
« Reply #14 on: May 25, 2016, 11:45:19 am »
Hi Ben,

Just tried that and it's still crashing unfortunately.

All the best,
Dave
Mid 2012 Macbook Pro - 10.11.5 El Capitan
Pro Tools 12.5
Logic X 10.2.2

www.davemiles.net
www.twitter.com/miles_dave

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines