April 07, 2020, 07:36:20 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Origin no sound at all outs UPDATE  (Read 2566 times)

alphastudio

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Origin no sound at all outs UPDATE
« on: February 14, 2016, 02:08:36 am »
I have Origin with  v 1.3.50. all look work as should, but no sound at all outs!!!!!
The update firmware 1.4.1 failure at ( An  non-critical error occurred during the DSP...........) Use PC with XP, Windows 7 and OSX 10.8.5 all the time same problem.
Also, firmware v 1. 4.0. same as well.
P.S.  For Philippe log folder attached.
Thanks,
Dimitri
« Last Edit: February 16, 2016, 09:35:46 pm by alphastudio »

alphastudio

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Origin DSP firmware problem.
« Reply #1 on: February 16, 2016, 09:34:20 pm »
I have not working Arturia Origin, someone repaired it in past.
Problem I think with DSPís firmware. Itís normal boot with show up UI.
I have all control with the parameters. Only problem canít setup any program and no sound from any outs. This Origin have 1.4.1 firmware ready. I canít reload firmware itís stop at ( Error An-non-critical occurred during the DSP update).
I have two main boards one with 1.4.1 firmware and other 1.3.5 firmware and Origin do same a problems.
Iím looking for some help may someone had same problems.
IF NO LACK I WILL SALE THIS ORIGIN PARTS BY PARTS. LET ME KNOW IF SOME ONE NEED ANY ONE.
I'm from Canada Ottawa.
Thanks...

Philippe

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 437
  • Karma: 56
Re: Origin no sound at all outs UPDATE
« Reply #2 on: February 22, 2016, 10:25:21 am »
Hello,

Could you tell me how this failure occurred?

Thanks
Origin Lead  Developer

alphastudio

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Origin no sound at all outs UPDATE
« Reply #3 on: February 23, 2016, 03:09:43 pm »
Hello Philippe,
I'm glad you still here.
Well, I got this Origin from one repair man from Montreal Canada and he said owner one day turn on Origin and UI show up and no sound from all outputs.
After a repair man contacted Arturia (David) and got other main board ( some case Arturia said this used and we don't know if it's good working condition.)
He replace with new one and Origin has same problem like before.
I have two an ideas, may DSP firmware corrupt or both a main board works fine and this problem may relative to screen / control board.
Here is one post about problem with screen. ( no sound  was also).
http://forum.arturia.com/index.php?topic=82537.0
Now Origin work as midi controller.
Also, open case 266109 about this problem.
Let me know if you have any an ideas how fix it.
I could provide for you any needs (photo, video, log files)
Thanks,
Dimitri

Philippe

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 437
  • Karma: 56
Re: Origin no sound at all outs UPDATE
« Reply #4 on: March 18, 2016, 10:32:24 am »
It seems that thereís another case opened for the same problem: number 268347.

Could you try this:
- power on the Origin
- wait a couple of minutes (2/3 should be OK)
- turn the Origin OFF
- power on again the Origin

Whatís happening then?

Origin Lead  Developer

alphastudio

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: Origin no sound at all outs UPDATE
« Reply #5 on: April 14, 2016, 05:13:26 pm »
I did it

- power on the Origin
- wait a couple of minutes (2/3 should be OK)
- turn the Origin OFF
- power on again the Origin

No different same problem. I have two main boards and both do same.
Power is fine, maybe screen board cause this problem. I see some post here about it.
Thanks,
Dimitri

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines