October 21, 2019, 03:17:16 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Solina bugs  (Read 4251 times)

Bhang

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Solina bugs
« on: December 22, 2014, 10:00:58 pm »
Solina is useless in both Live and Logic on both of my computers. A 13" 2010 MBP running Mavericks and a brand new 15" MBP with Yosemite. In the default patch I play one note and within 3 bars Live 9 glitches and slows down even though my cpu is at around 20%. Logic I get lots of pops.

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Solina bugs
« Reply #1 on: December 23, 2014, 02:44:17 am »
Have a search through the forums, you'll find lots of threads with similar issues. It's buffer related increase and it should remove some of the audio glitches. This will introduce latency but until they sort out the issues, that's the best there is.

Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Solina bugs
« Reply #2 on: January 02, 2015, 04:42:38 pm »
Have a search through the forums, you'll find lots of threads with similar issues. It's buffer related increase and it should remove some of the audio glitches. This will introduce latency but until they sort out the issues, that's the best there is.

Thanks, Stuart
I can verify the op's problems but for me it's in standalone and in PT 11.3.0. Crying shame this is happening with a new instrument like this. Hopefully we don't have to wait too long for a fix for this. With these latency issues it makes it impossible to track with the Solina. :'(
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

GrantPettigrew

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 13
  • Karma: 2
Re: Solina bugs
« Reply #3 on: January 04, 2015, 12:05:44 am »
Yes, Solina is killing my CPU too.

I have a couple of CPU-heavy plugins from Uhe and Xils Labs, but Solina is the worst of all of them.

The convolution reverb is just max-ing out all the time.

I am running a Core 2 Duo iMac 3GHz, with 8 GB RAM, so a bit old now, but still very capable.

gravel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Solina bugs
« Reply #4 on: January 10, 2015, 08:58:33 pm »
Solina has many pops and glitches on the output for me.  So does the Matrix-12.  Both are unuseable.  Standalone mode.  All of my V Collection 3 applications were flawless.  I paid $149 for an unuseable "upgrade."  Not happy at all.

--Gravel

valdaisky

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 48
  • Karma: 0
Re: Solina bugs
« Reply #5 on: January 24, 2015, 02:38:22 pm »
To GrantPettigrew, gravel : Just try turn off reverb knob (Reverb Mix to 0%), IR's operation - the main reason of CPU load in Solina.

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Solina bugs
« Reply #6 on: February 12, 2015, 09:57:54 am »
Please try latest version !
Reverb bug is fixed
http://www.arturia.com/products/solina-v/resources
.......testing.......

mars3dx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Solina bugs
« Reply #7 on: April 09, 2015, 10:55:36 pm »
Hi! I noticed GUI BUG in Cubase 8.0.10 64-bit (MAC OS Yosemite) when working with Arturia Solina

https://youtu.be/dH8vXSQNMKg

P.S.: The same BUG present in Arturia Matrix - 12V and Arturia VOX V

All version is lasted on 8 April 2015
« Last Edit: April 09, 2015, 11:06:29 pm by mars3dx »
Apple MacBook Pro 2,3 Ghz Intel Core i7 512 Gb SSD 16 Gb RAM Nvidia GeForce GT650M, M-Audio ProFire 610 FW, MIDI Arturia THE LABORATORY 61, Mac OS X 10.10.3 (Yosemite), Cubase 8 64-bit, Ableton 9 64-bit, Apple Logic Pro/Logic Pro X

jackn2mpu

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 317
  • Karma: -2
Re: Solina bugs
« Reply #8 on: April 10, 2015, 02:13:07 am »
Hi! I noticed GUI BUG in Cubase 8.0.10 64-bit (MAC OS Yosemite) when working with Arturia Solina

https://youtu.be/dH8vXSQNMKg

P.S.: The same BUG present in Arturia Matrix - 12V and Arturia VOX V

All version is lasted on 8 April 2015
Can't reproduce here; this might be in your system. How do things work in standalone mode?
de N2MPU Jack FN20
Proud NRA Life member

mars3dx

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Solina bugs
« Reply #9 on: April 10, 2015, 08:42:31 am »
Hi! I noticed GUI BUG in Cubase 8.0.10 64-bit (MAC OS Yosemite) when working with Arturia Solina

https://youtu.be/dH8vXSQNMKg

P.S.: The same BUG present in Arturia Matrix - 12V and Arturia VOX V

All version is lasted on 8 April 2015
Can't reproduce here; this might be in your system. How do things work in standalone mode?

This GUI BUG in the VST plugin version (DAW Cubase 8.0.10 64-bit !).

In standalone mode all ok (сhange the window size can not be).
Apple MacBook Pro 2,3 Ghz Intel Core i7 512 Gb SSD 16 Gb RAM Nvidia GeForce GT650M, M-Audio ProFire 610 FW, MIDI Arturia THE LABORATORY 61, Mac OS X 10.10.3 (Yosemite), Cubase 8 64-bit, Ableton 9 64-bit, Apple Logic Pro/Logic Pro X

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: Solina bugs
« Reply #10 on: April 10, 2015, 09:09:51 am »
Hi All,
We are aware of this GUI bug.
This bug is not critical. It doesn't interfere with your audio engine.
Thank for feedback
.......testing.......

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines