May 24, 2020, 11:59:07 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Presets dont save in DAW projects [SOLVED]  (Read 3294 times)

boof

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 0
Presets dont save in DAW projects [SOLVED]
« on: December 06, 2014, 01:52:44 pm »
I have noticed that when I create a project in a DAW (Studio one pro2) set up a few instances of the M12 and load individual presets and do whatever and then save the project and close down studio one, the next time I open that project all the presets for my M12 instances are gone. it always defaults back to the -TEMPLATE SINGLE



lots of issues since upgrading to collection4

analog lab nothing below c3 issue
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83579.0

solina bug with reverb massive CPU issue
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83554.0

matrix 12 skipping voices issue
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83577.0

matrix 12 massive CPU issue
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83576.0

vox reverb cpu issue
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83578.0

matrix 12 voice sound change issue after first 12 voices
http://forum.arturia.com/index.php?topic=83603.0
« Last Edit: January 30, 2015, 10:04:49 am by pl arturia »

Ingo Weidner

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: 3
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #1 on: December 06, 2014, 02:33:11 pm »
I have noticed that when I create a project in a DAW (Studio one pro2) set up a few instances of the M12 and load individual presets and do whatever and then save the project and close down studio one, the next time I open that project all the presets for my M12 instances are gone. it always defaults back to the -TEMPLATE SINGLE


Hi,

i had reported this to Arturia support alraedy as ticket #190273

For me this only seems to happen with teh VST3 plugin but not the the VST2. Until this is solved i am using the VST2 plugin in Cubase 7.5 and in Studio One.

For that you have to delete the VST3 plugin if you had installed both as the VST3 will be preferred in that case.


Ingo
Windows 7 64-bit SP1 / Core 2 Quad Q6600 (4 x 2.4 GHz) / Cubase 7.5.30, Live 9.1.6, Studio One 2.6.4, Reaper 4.75, Pro Tools 11.2.1

boof

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 0
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #2 on: December 06, 2014, 04:10:10 pm »
Good to know thank you. I was starting to think it might be the vst3 as well

boof

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 46
  • Karma: 0
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #3 on: December 07, 2014, 12:37:25 pm »
I was also able to reproduce this. works with the vst2 and doesnt save when using the vst3

Ingo Weidner

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: 3
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #4 on: December 07, 2014, 12:49:43 pm »
I just checked with the AAX plugin in Pro Tools 11.2.1. Seems to work properly there.
Indeed the problem only seems to be found with the VST3 plugin, at least for me.


Ingo
Windows 7 64-bit SP1 / Core 2 Quad Q6600 (4 x 2.4 GHz) / Cubase 7.5.30, Live 9.1.6, Studio One 2.6.4, Reaper 4.75, Pro Tools 11.2.1

Ingo Weidner

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 25
  • Karma: 3
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #5 on: December 08, 2014, 09:08:02 am »
Besides Matrix 12V i could alraedy confirm the same problem with the VST3 plugins of Solina V and Vox V. Have not checked others but maybe there are more plugins with that problem...

With Wurlizter V it seem to work properly with the VST3 plugin.
« Last Edit: December 08, 2014, 09:10:22 am by Ingo Weidner »
Windows 7 64-bit SP1 / Core 2 Quad Q6600 (4 x 2.4 GHz) / Cubase 7.5.30, Live 9.1.6, Studio One 2.6.4, Reaper 4.75, Pro Tools 11.2.1

pl arturia

  • Administrator
  • Apprentice
  • *****
  • Posts: 26
  • Karma: 55
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #6 on: December 12, 2014, 10:06:49 am »
Hi,
Sorry for the inconvenience caused by this bug.
It's followed internally and will be fixed soon.

pl arturia

  • Administrator
  • Apprentice
  • *****
  • Posts: 26
  • Karma: 55
Re: Presets dont save in DAW projects
« Reply #7 on: January 30, 2015, 09:48:02 am »
Hi,
The recall of preset using VST3 issue has just been fixed on the 1.1.0 update, and is available through the ASC or the website.
We're sorry you experienced such a trouble and hope you will enjoy this new 1.1.0.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines