October 20, 2020, 06:25:20 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug  (Read 2477 times)

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« on: December 04, 2014, 08:23:08 pm »
Hi

I have just found that when opening Spark ( Build 2.1.0.426) on an instrument channel in Pro Tools, this opens 2 plug in windows, Spark 2 which cannot be moved (Window is stuck) and what looks like the old Spark plug in window, which is blank. This gives you no option other than to remove the plug in on the instrument channel.

Can you also please remove the 'arturia rtu' plug in window ?

Please see attached files

Thanks, Stuart

Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

Adrien

  • Sr. Member
  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 367
  • Karma: 9
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #1 on: December 04, 2014, 09:56:22 pm »
Hello

Could you send us a pro tools session
with the pro tools version

Thank you for your report, we will look asap.

Best
Adrien Courdavault
DSP & Software engineer
Arturia

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #2 on: December 04, 2014, 10:28:11 pm »
Hi Adrien

Do ou want the actual Pro Tools session file or is a session export (Text) ok?

I'm using Pro Tool 10.3.9

Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

JB ARTURIA

  • Tech-Support
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: 7
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #3 on: December 05, 2014, 11:02:30 am »
Hi Stuart,

It can be a conflict between the RTAS and the AAX version of Spark.
Could you please remove the RTAS from the plugins folder and try to relaunch spark in your PT session ?

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #4 on: December 05, 2014, 11:15:04 am »
Hi JB

I'm using .AAX not RTAS. I think that's the point, Spark is still trying to pull the RTAS plug and it doesn't exist.

Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

djsteele

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #5 on: December 14, 2014, 08:58:37 pm »
I'm having the exact same issue.  Frustrating as I'm looking forward to using Spark 2!

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #6 on: December 14, 2014, 10:56:22 pm »
Are you on a Mac DJSteele?

Thanks, Stuart

Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #7 on: December 14, 2014, 11:18:11 pm »
Basically you need to replace the spark aax plugin in your DAW folder.

If you're using Pro Tools 10/11 on a mac, the path is
/Library/Application Support/Avid/Audio/Plug-Ins/Arturia/Spark.aaxplugin

I have found that version 1.1.0 of this plug in is causing the issue. Once I replace the above file with version 1.1 of the file I was good to go.

The eagle eyed among you might point out that 1.1.0 is the same as 1.1, and you'd be right. But for whatever reason they behave totally different. Checking the modification dates and size, they are also different.   

See pic. Problem plug highlighted in red.

Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

djsteele

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #8 on: December 15, 2014, 01:51:44 am »
Thanks Stuart. Yes. Using a Mac. So the dumb question…where do I find version 1.1 of the AAX file?

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #9 on: December 15, 2014, 11:11:53 am »
Hi, I thought you might ask that :)

I've zipped up my version of the plug in with a read me file. Here's the link to version 1.1

https://www.dropbox.com/s/1tajq40zaslwsqm/Spark.aaxplugin.zip?dl=0

Let me know how you get on
Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

djsteele

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #10 on: December 17, 2014, 12:46:39 am »
Working!! Thanks Stuart! ;D

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Spark V 2.1.0.426 with Pro Tools 10.3.9 Bug
« Reply #11 on: December 17, 2014, 04:02:01 pm »
Working!! Thanks Stuart! ;D

No Problem, djsteele.

Thanks, Stuart 
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines