August 03, 2021, 01:40:55 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Triggering clips in ableton - sync problem  (Read 1018 times)

twelon

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 7
  • Karma: 0
Triggering clips in ableton - sync problem
« on: June 12, 2014, 01:46:27 am »
Hi

I have recently purchased Spark2 & SparkLE.

Is there a way for spark to start from the beginning of the sequence (beat 1) if I launch a new scene in Ableton?

At the moment whenever I launch a new scene using my launchpad, spark will just carry on playing through the entire loop, so I'm getting loops in spark that are halfway through their sequence when I want them to start afresh when a new scene is launched. This isn't an issue if i'm working on a simple 16 beat loop as ableton is set to trigger new scenes every 1 bar (default), however when i'm playing a 4 bar loop in Spark the timings are all off if i trigger a new scene midway through the spark loop.

Any help appreciated!

MAC
Ableton 9.1.2
« Last Edit: June 12, 2014, 01:58:51 am by twelon »

sheikmullane

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Triggering clips in ableton - sync problem
« Reply #1 on: June 12, 2014, 03:53:37 pm »
I am also having this issue......basically I can't get Abelton to catch onto the first beat I'm starting with.

It also records the sequence into infinity instead of stopping when record is stopped.

It's a drag!

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: Triggering clips in ableton - sync problem
« Reply #2 on: June 12, 2014, 04:49:34 pm »
Hi

I have recently purchased Spark2 & SparkLE.

Is there a way for spark to start from the beginning of the sequence (beat 1) if I launch a new scene in Ableton?

At the moment whenever I launch a new scene using my launchpad, spark will just carry on playing through the entire loop, so I'm getting loops in spark that are halfway through their sequence when I want them to start afresh when a new scene is launched. This isn't an issue if i'm working on a simple 16 beat loop as ableton is set to trigger new scenes every 1 bar (default), however when i'm playing a 4 bar loop in Spark the timings are all off if i trigger a new scene midway through the spark loop.

Any help appreciated!

MAC
Ableton 9.1.2


Hi, Can you not use Song mode? Giving the same media CC number to the first step in the beat. Or assign Midi CC and program change so that you get each ableton slice trigger a different pattern in Spark.

Thanks, Stuart
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines