May 16, 2021, 09:48:11 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: How can I change the image for a user project/preset?  (Read 1545 times)

Mr. Roboto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
  • Karma: 1
How can I change the image for a user project/preset?
« on: May 08, 2014, 12:24:07 pm »
I created a new project (aka "preset") with an image. Now after some modifications I want to change that image for the project/preset but I can't find out how to do that in Spark 2. Also looking at the filesystem did not help.
Less talk, more action!

Terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.529
  • Karma: 40
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #1 on: May 08, 2014, 04:03:43 pm »
Hi in save as at the top of spark2 open this and you can save a image there .make sure it not too big as it may not load i use 100x 100 pixel .png files

regards

terrym
TerryM
ARTURIA Tester for Keystep pro,Audiofuse range, Microfreak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute 2,Pigments
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL7, Synclavier v.Minibrute2s

Mr. Roboto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
  • Karma: 1
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #2 on: May 08, 2014, 04:05:30 pm »
Oh Jesus, how simple was that?
Thanks a lot for your help. Sometimes it's difficult to think in a more simple way.  ;)
Less talk, more action!

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #3 on: May 08, 2014, 06:39:10 pm »
Depending on what OS you are running then you can find the images here

/Library/Arturia/Spark/Spark Library/Factory/

In each of the kit folders you will see 2 files, a .dat file and either a .jpg or a .png. You could copy the image to another folder and use that as a template. I tend to just write the name of the kit so I have a visual key when I'm scrolling through kits.   

Stu
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

CC4

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 274
  • Karma: 18
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #4 on: May 08, 2014, 07:28:14 pm »
I think 320x320 is the current image size for optimum quality.

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #5 on: May 08, 2014, 09:11:12 pm »
That's way too big. It's a thumbnail, 100 to 200 square is more than adequate
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

Mr. Roboto

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 71
  • Karma: 1
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #6 on: May 08, 2014, 11:42:53 pm »
Yes, thanks. I knew about the path but was having problems with an already created user bank. The problem is that the referenced graphics (at bank creation time) do not get copied over. They only get mentioned in the *.dat.
My advice: never, ever modify the dat files with an editor (even if it might look like plain text). You might loose hours of work.  :-[

Regarding the size: I would recommend someting between 250 and 500 pixel. 125 pixels are fine for the library preview but if you click on your bank/preset in the library tab the graphic might look terrible.

Less talk, more action!

stuey

  • Spark Moderator
  • Hero Member
  • ******
  • Posts: 711
  • Karma: 27
Re: How can I change the image for a user project/preset?
« Reply #7 on: May 09, 2014, 12:51:57 am »
Ahh, yes Spark 2. They are bigger yes. I've got Spark 2 on a laptop for testing but my main work machine, i'm still using 1.7.2

Stu
Mac 10.7.5
2.3Ghz Quad Core 'Clovertown'
8 Gb 667 RAM
SSD Boot Drive
Lynx Aurora 8
Lynx AES16
UAD LA 610 Mk 2
UAD 2 Duo
Arturia Spark
Arturia Analog Laboratory 61
Pro Tools 10.3.7
Arturia V Collection
Arturia Analog Laboratory
Arturia Brass 2
Ableton Live 8
Reason 6.5
Melodyne Studio 3

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines