September 19, 2019, 09:05:45 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9  (Read 882 times)

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
  • Karma: 9
2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« on: May 01, 2014, 12:46:24 am »
Using Live 9.1.2 on Mavericks 10.9.2 on a MacMini 16Gb here with Spark 2 Build 334 as a VSTi plug.

Starting/playing with host sync works, but stopping leaves Spark in a mysterious "play" mode, showing active mixer audio output inside Spark on all channels in the mixer view but without any sound output to the host. Internal Play button on the Spark GUI is sometimes errateous blinking, sometimes not. Clicking the internal Stop button works the second or third time, not immediately. This happens every second start/stop sequence in Live and lasts a couple of seconds or forever, not determined.

Saving the active Live project or just closing Live during this mysterious behaviour crashes Live. This is no good...

Edit: The longer a sequence is playing in Live, the longer the mysterious audio output is shown in the mixer view and isn't stoppable via the internal Stop button. The pad icons are showing trigger activity in the mixer window and the main view when no real action is going on.

Edit 2, reproducable: Closing the Spark GUI in Live doesn't stop the mysterious audio output in the Spark mixer view on reopen. Sometimes the internal Play and Stop button are highlighted together, sometimes not. The CPU load indicator of Live is still showing activity even when Spark and other plugs are stopped, according to the audio activity in the Spark mixer view.
« Last Edit: May 01, 2014, 01:18:12 am by vaikl »

Kosmology

  • Beta-testers
  • Full Member
  • *
  • Posts: 136
  • Karma: 53
Re: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« Reply #1 on: May 01, 2014, 10:00:19 pm »
Report this to the beta team via email to sparkbetatest_at_arturia.com

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
  • Karma: 9
Re: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« Reply #2 on: May 01, 2014, 10:55:45 pm »
Done :)

ben arturia

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 822
  • Karma: 31
Re: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« Reply #3 on: May 02, 2014, 10:07:53 am »
hi vaikl,
Are you using VST or AU ?
I've been testing and no bug for me.
.......testing.......

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
  • Karma: 9
Re: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« Reply #4 on: May 02, 2014, 10:57:51 am »
hi vaikl,
Are you using VST or AU ?
I've been testing and no bug for me.

Using VST at the moment. Could it be an installation issue and if yes, can i just re-install or must i uninstall Spark 2.0.0 before?

vaikl

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 236
  • Karma: 9
Re: 2.0.0 Build 334 messes up host sync in Live 9
« Reply #5 on: May 07, 2014, 11:06:37 pm »
Just tested Spark 2 with Cubase 7.5.20 and seeing the same behaviour of the GUI - waaay out of sync and therefor blinking pad icons even minutes after i'd stopped the track, the longer shown the longer i had played the track before, no sounds to hear, no other RAM activities beside GUI redraw.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines