December 16, 2019, 01:47:13 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: HELP - Spark Controller always fails to load in my Pro Tools 9  (Read 1250 times)

15thSINE

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
    • revAmped productions
I'm having huge issue's with Arturia Spark not recognising the controller but the RTAS (VST) working ok and in standalone it's working fine to just not in my Pro Tools 9.0

Each time I load it says

Warning : Midi Ports
you need to turn of some MIDI connections in your sequencer software

please go to your sequencer's MIDI settings and turn off "Spark Private In" and "Spark Private Out"

Were do I find this? I got no other MIDI controller setup on my workstation, I'm running Pro Tools 9.0, Windows 7 Ultimate 64bit, and ASIO 4all drivers as well, Digi 003 Rack i/o >:(

Kevin

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.546
  • Karma: 82
    • http://www.arturia.com
Re: HELP - Spark Controller always fails to load in my Pro Tools 9
« Reply #1 on: October 19, 2012, 08:53:57 am »
There is a problem with Pro Tools because we do not know how to disable MIDI out port.
The workaround is to turn on Spark controller after Pro Tools is launched.

Kevin
Kevin
Soft Arturia

15thSINE

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
    • revAmped productions
Re: HELP - Spark Controller always fails to load in my Pro Tools 9
« Reply #2 on: October 19, 2012, 11:22:52 am »
OMG after 2 days of frustration thank you got it working  ;D but for how long haha

Thanks 

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines