July 25, 2021, 01:59:17 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Audio inputs  (Read 1456 times)

JacksonP

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 273
  • Karma: 28
Audio inputs
« on: April 04, 2012, 09:53:54 am »
Hi guys!

I've been experimenting with Audio ins, processing some external signal with O's filters and effects.

This is what I'd like to know: Is it possible to "play" audio input signal without touching keyboard? When I press my controlller, Audio in comes into my "synth" and when I release a key it cuts it off. Of course if I put Hold on then I don't need to press controller. Still this seems not very useful. This happens even with the simplest "pass-through" preset which just have OUT1 and OUT2 modules and Minimixer.

Any ideas?


Philippe

  • Moderator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 437
  • Karma: 56
Re: Audio inputs
« Reply #1 on: April 04, 2012, 01:07:57 pm »
Try the "Audio IN Auto Start" option in Home -> Setting -> System2
Origin Lead  Developer

JacksonP

  • Beta-testers
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 273
  • Karma: 28
Re: Audio inputs
« Reply #2 on: April 04, 2012, 02:32:04 pm »
I already did that. I can see (hear) no difference. You must press keyboard to hear audio in -preset...

Am I doing something wrong here?

EDIT: "A Miracle" happened, it works! I don't know why, but I was "sure" that I already earlier checked this "Audio IN Auto Start", but maybe I was wrong. Anyway, Thanks Philippe for quick answers and help!!!
« Last Edit: April 04, 2012, 02:47:03 pm by JacksonP »

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines