July 29, 2021, 03:57:59 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Sparkle Template for Logic x  (Read 8320 times)

jonesy90

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 1
Sparkle Template for Logic x
« on: March 04, 2014, 02:05:44 pm »
Hi Guys,

Currently having a nightmare with sparkel atm and basically considering selling it as I have spent hours trying to get the controller to work within Logic X seamlessly and also control Geist within Logic X.

I have changed the audio midi driver as stated and also created the ports withing logic and still no joy!

Has anyone got a template that I can use before I finally give up  :-[

Thanks,

Mark J


Terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.535
  • Karma: 40
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #1 on: March 04, 2014, 02:44:16 pm »
Hi , are you trying to use sparkle as a controller for logic x or is it a problem with using sparkle in logic x . if you want to use sparkle as a controller are you putting sparkle in to midi mode ? and creating a template . i started making a template for geist  for spark cdm controller you would have to build a template in geist and sparkle for them to work.
get back to me i se if i can help.


terrym
TerryM
ARTURIA Tester for Polybrute,Keystep pro,Audiofuse range, Microfreak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute 2,Pigments
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL8, Synclavier v.Minibrute2s

Blixten

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 7
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #2 on: March 04, 2014, 03:31:13 pm »
Hi!

I have found out, the hard way, that I can start and stop patterns on Spark with Logic Pro X. In sync with the tempo on Logic.
Not record anything.
But I can drag&drop the patterns I've made as audio clips into Logic and use them there.
That's all! Nothing more. So that's how I use Spark. No "seamless integration".

I guess because both Spark and Logic are "sequencers" they both want to be in control. Not slaves.

 8)
« Last Edit: March 04, 2014, 03:33:46 pm by Blixten »

Terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.535
  • Karma: 40
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #3 on: March 04, 2014, 04:09:57 pm »
Hi you can record in to logic from the pads or record the sequence . have you selected send pads to sequencer in the pref ?

regards


terrym
TerryM
ARTURIA Tester for Polybrute,Keystep pro,Audiofuse range, Microfreak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute 2,Pigments
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL8, Synclavier v.Minibrute2s

Blixten

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 7
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #4 on: March 04, 2014, 07:53:56 pm »

"... have you selected send pads to sequencer in the pref ?"
Spark prefs are avalible in standalone mode, not as VST.



I do not see any "send pads to sequencer"?


Terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.535
  • Karma: 40
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #5 on: March 04, 2014, 09:40:10 pm »
HI , preferences are in AU and vst and logic only uses AU.

terrym

« Last Edit: March 04, 2014, 09:46:29 pm by terrym »
TerryM
ARTURIA Tester for Polybrute,Keystep pro,Audiofuse range, Microfreak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute 2,Pigments
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL8, Synclavier v.Minibrute2s

Blixten

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 7
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #6 on: March 04, 2014, 09:58:30 pm »

Ah ... you mean here:



But there is no "send pads to sequencer" there???

Terrym

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1.535
  • Karma: 40
    • soundcloud.com/logicaldream
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #7 on: March 04, 2014, 10:02:32 pm »
What version are you on? i thought you had a problem in logic?
TerryM
ARTURIA Tester for Polybrute,Keystep pro,Audiofuse range, Microfreak,Kl49mkII,DrumBrute,Spark,Analog lab3,KLE,kl88,matrix12,Semv,Beatstep,Minibrute 2,Pigments
ASC,Vcol6, Beatstep pro, VCOL8, Synclavier v.Minibrute2s

Blixten

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 7
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #8 on: March 05, 2014, 06:38:32 am »
Mac OS X 10.9.2
Logic Pro X 10.0.1
Arturia Spark 1.7.1

There is actually no problem, I have it worked out;
  • Controller = on
  • Host = on
  • Tempo = on
then I go
Bottom/Library/Edit/Pattern/Render => drag&drop to desired position on a track in Logic
So I can build a song pattern by pattern. But not seamless "on the fly" as I expected from the beginning.

Marlowes

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: -2
Re: Sparkle Template for Logic x
« Reply #9 on: March 05, 2014, 08:43:16 am »

Ah!

That looks like a really good method -I'll try that!

Thanks!
Stage 2, Lead 2X, some Rolands, some guitars and computers ...

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines