August 20, 2019, 12:19:45 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Interference/Noise when connecting to Live via USB  (Read 846 times)

ZigsterOfEarth

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Interference/Noise when connecting to Live via USB
« on: February 16, 2014, 04:42:28 am »
SETUP:
Macbook Pro (2012)
Mbox Mini
APC40
Arturia MiniBrute Analog Synth
2x BX5 monitor speakers

Hello there!

I am having problems when syncing my MiniBrute to Ableton via USB. I am connecting it via USB so that it syncs with the bpm of the project. All that is fine. The problem is I get a loud interference noise. This noise is only present when the USB is connected and, strangely, still persists even when the MiniBrute is switched/powered off and unplugged from the power supply.

Below are a list of things I have tried/troubleshooted so we can scratch them off;
-MiniBrute directly connected to Mbox via instrument cable is fine (as are guitars, basses, mics, etc)
-Noise still there even when MiniBrute is switched off, only disappears when USB is unplugged
-Tried 2 different USB cables (including shielded), same problem
-Noise problem also occurred in Ableton 8 (recently upgraded to 9)
-Tried in a different room with different power outlet, same problem.
-Have APC40 connected via USB, no problems there.
Any help on this matter would be greatly appreciated, I bought the MiniBrute specifically for work on a new project with Ableton and this is really holding things up!
I've included a small sample of the noise (with some notes on the synth played over it)

Thanks guys!

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines