May 24, 2017, 12:52:59 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: How can i sequence my Minibrute?  (Read 79 times)

Magwald

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
How can i sequence my Minibrute?
« on: May 05, 2017, 03:06:49 am »
Hello!

First of all, thank you in advance to read my problem.
Recently, i bought a sequencer to use with my Minibrute.
When i open the manual, nothing is explain about connect differents hardware. I searched on youtube and no one show us to do step by step.
So i try to do it myself; i just connect a MIDI cable between my Minibrute and my Novation Circuit, but it dosnt work.
Can you help me ? thanks

megamarkd

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 300
  • Karma: 21
Re: How can i sequence my Minibrute?
« Reply #1 on: May 05, 2017, 05:01:18 am »
First you need to learn a little about MIDI.  Click this link for a search result for "Introduction to MIDI": https://duckduckgo.com/?q=introduction+to+MIDI

MIDI works using 16 channels for communication.  For a device such as a sequencer to control a synthesiser, they need to be connected via a MIDI cable from the MIDI OUT on the sequencer to the MIDI IN on the synthesiser.  They also need to be on the same channel.  The Circuit operates on channels 1, 2 and 10, for synths 1 & 2 and drum parts respectively.  You can't change these on the Circuit so your Minibrute will need to be set to one of those channels, preferably one of the synth channels.  You can change the channel the Minibrute is on using the Brute Connection software.  Make sure it is on either channel 1 or 2 (or 10 for a bit of fun).  You can also change the channel the Minibrute runs on using a MIDI CC message, but that's a bit more advanced than were we are now.

Now that you have a MIDI cable connecting the MIDI OUT on your sequencer (the Circuit) to the MIDI IN on your synthesiser (Minibrute) and the Minibrute set to one of the Circuit's channels (channels 1, 2 or 10), you should be able to play a pattern on your Circuit and hear it being played on your Minibrute.

BodoBrute

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 37
  • Karma: 3
Re: How can i sequence my Minibrute?
« Reply #2 on: May 05, 2017, 12:25:48 pm »
just connect a MIDI cable between my Minibrute and my Novation Circuit

Make sure it is on either channel 1 or 2 (or 10 for a bit of fun).

You'll find the connection software plus the manual here: https://www.arturia.com/support/updates&manuals

Section 2.3.2 (MIDI channel select/Receive channel) is what you'll need.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines