December 01, 2022, 10:53:24 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Emulator II crash (Reaper, Cubase) when I select another voice on Screen/Edit  (Read 198 times)

Arpad Bodis

  • Guest
I have VCollection8.
Emulator II always crash (in Reaper, Cubase) when I select another voice on Screen/Edit (where you can see the 8 voices)
I open the plugin, click on Screen, now I see the Voices, and the first Voice is Active.
I click on the second or third voice or any other voice and Reaper immediately crash (Cubase also).
I have windows 11 64 bit, Reaper 6.69 and Cubase 12 (latest).

I uninstalled and reinstalled several times, nothing changed.
I'm disappointed.
Screenshot:
https://drive.google.com/file/d/14G1wiEiNLIUmVoVjq0-nOlr9tGo1d1u8/view?usp=share_link


Arpad Bodis

  • Guest
One more info:
In my post I attached a screenshot link, and that shows the plugin is in Bridged mode.
Usually I don't use it in any special mode in Reaper, but I tried this because the crashes.
So this is not the reason why it behaves badly. I f I open normally, still crashes.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.564
  • Karma: 116
I can confirm the issue.

Windows 10, Standalone also crash. Apparantly the latest update has a serious bug to be fixed at once.

I suggest you contact Arturia support through your account.

In the meantime you can download an earlier functional version on Arturias websites download page, if you wish.

Arpad Bodis

  • Guest
Thanks for the info! I wrote to support.

Arpad Bodis

  • Guest
In the meantime I reinstalled the PREVIOUS VERSION (version : 1.3.1),
and that doesn't contain the mentioned bug.
It seems, the latest V COLLECTION 9.1 update somehow made Emulator II buggy.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.564
  • Karma: 116
Your welcome.
Great. Thanks for reporting.

nathan lemire

  • Guest
Same here, exactly the same issue. I just wrote to support. It crashes even in standalone. Recently upgrade to win11. I wonder if it as something to do with it.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.564
  • Karma: 116
Recently upgrade to win11. I wonder if it as something to do with it.
I'm on Windows 10 and reproduced the issue.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.564
  • Karma: 116
This issue seem to have been fixed in todays version 1.4.1.2905 update.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines