December 09, 2022, 08:16:29 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: MPE not responding  (Read 494 times)

benjor

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
MPE not responding
« on: July 03, 2022, 05:23:01 pm »
Hi there -- I'm testing the demo of the Prophet-5 V, and I can't get MPE to respond.

I'm using Ableton Live 11 with an MPE controller (qunexus).
Other soft-synths are responding to MPE y-axis (cc 74) just fine in this setup, e.g. Ableton's 'wavetable' instrument, as well as Roli Equator.
When I configure MPE on the Prophet-V demo settings to connect "MPE Slide 1" (cc 74) to filter cutoff, nothing happens when I do the slide.

Is it possible that MPE is simply disabled in the demo mode?

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4.588
  • Karma: 116
Re: MPE not responding
« Reply #1 on: July 03, 2022, 07:09:35 pm »
Hi,

It sound like you perhaps have'nt enabled MPE in the right sidepanel.
Click the workwheel next to the Advanced button in the top right of the application to open the panel and then enable MPE under the Settings tab.

In Prophet 5 V it look like Slide is set to use midi CC74, and in the MIDI tab midi CC74 is set to control Filter Frequncy/ Cutoff.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines