July 04, 2022, 02:29:18 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Loud sound pops in speakers during USB unplug or plug / transients  (Read 493 times)

nick808

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Hello.  Am quite surprised the Arturia Minifuse 2 is showing quite bad turn-on/off transients (speaker pops at off are far worse than on) when it is plugged in or unplugged from USB.  It's really loud.

It is especially disappointing if you are using with multiple devices, for example via a USB-C peripheral switch.  This enables my minifuse/webcam/microphone/keyboard/mouse all to be switched and results in the equivalent of an unplug followed by a plug-in.  You can get the same just by using the USB cable.

Having on zero volume makes no difference.

Is there going to be a fix coming through for this?  The pop startles everyone in my house whenever you plug it into the laptop or sleep the computer.  I expected a bit better to be honest.


Matthieu_Arturia

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 74
  • Karma: 1
Re: Loud sound pops in speakers during USB unplug or plug / transients
« Reply #1 on: February 25, 2022, 08:55:26 am »
Hi nick808
I'm sorry you experienced such issues with the Minifuse.
May i ask what version of the Firmware you have? are you up to date?
We took a long time to fix popping issues during development so i'm very surprised that you have this.
Can you please reach our support and fil a ticket so we will able to follow your issue and hopefully fix it.
Kind regards.
QA Technician

Schrotty

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: Loud sound pops in speakers during USB unplug or plug / transients
« Reply #2 on: March 06, 2022, 07:05:44 pm »
I have the same issues with MiniFuse 1. I use latest Firmware.

nick808

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Loud sound pops in speakers during USB unplug or plug / transients
« Reply #3 on: March 15, 2022, 01:40:31 pm »
Hi nick808
I'm sorry you experienced such issues with the Minifuse.
May i ask what version of the Firmware you have? are you up to date?
We took a long time to fix popping issues during development so i'm very surprised that you have this.
Can you please reach our support and fil a ticket so we will able to follow your issue and hopefully fix it.
Kind regards.

1.0.4

I've raised a ticket thanks.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines