September 30, 2022, 11:59:20 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: "Failed to open the device" Cannot SYNC  (Read 32493 times)

foeny518

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #30 on: September 07, 2014, 11:55:02 pm »
Extremely aggravating....

can't edit/sync the damn device - same issue as rest, even after doing the MMC + Audio Device Settings dance

10.8, tried many ports...
losing patients and interest considering so many others have exact same problem, and this is not a brand new device.
i can't even update the firmware due to this issue, basically not OSX compatible.

syrupcore

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
  • Karma: 6
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #31 on: September 08, 2014, 07:10:20 am »
I had trouble getting it to communicate again last night. MMC saw the BeatStep as connected but wouldn't push or pull presets. So I:

1. Closed MMC
2. Disconnected the Beat Step
3. Went to Audio/MIDI set up
4. Deleted the BeatStep
5. Plugged it back in
6. Loaded MMC
7. Rejoiced
« Last Edit: September 08, 2014, 07:56:49 pm by syrupcore »

Marlowes

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 20
  • Karma: -2
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #32 on: September 08, 2014, 07:48:03 pm »
Quote
1. Closed MMC
2. Disconnected the Beat Step
3. Went to Audio/MIDI set up
4. Deleted the BeatStep
5. Plugged it back in
6. Loaded MMC
7. Rejoiced

Yes ... now it suddenly worked! THANKS!  ;D
Stage 2, Lead 2X, some Rolands, some guitars and computers ...

Blixten

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 11
  • Karma: 7
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #33 on: September 08, 2014, 07:50:54 pm »

I'm too tired to give it another try.

 :-\

Fil Ipo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #34 on: September 20, 2014, 08:42:49 am »
I have same issue
This is a big issue !
Not recognized from my Mac 0sX.9.4
But Midi is transmitted correctly to logic
The problem is only sync with Arturia's soft MCC !
If someone knows how to Hard reinitialize the beatstep itself ?

Fil Ipo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #35 on: September 20, 2014, 08:47:20 am »
1. Closed MMC
2. Disconnected the Beat Step
3. Went to Audio/MIDI set up
4. Deleted the BeatStep
5. Plugged it back in
6. Loaded MMC
7. Rejoiced

It works Thanks !

syrupcore

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 103
  • Karma: 6
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #36 on: September 20, 2014, 12:37:40 pm »
Glad to hear it.

rpravda@me.com

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #37 on: November 12, 2014, 10:29:58 am »
THIS WORKS!! BIG THANKS!


I succeeded! I had problem with USB socket,...here the my procedure:

(for my MacBook Pro (OSX 10.9.2) one USB socket did not recognize the BS and names in the "Audio MIDI Setup" the device as "Device MIDI/USB". The other one works fine (for me) and 'see' the BS device as "Beatstep Updater").

-plug the BS (holding START/STOP buttons).
-open MCC and "Audio MIDI Setup":
1) go to MCC and click button for Firmware Revision. MCC asks to locate firmware file, then it asks for unplug.
2) unplug the BS.
3) go to "Audio MIDI Setup" and remove the device named "Beatstep Updater"
4) go back to MCC, plug the BS (holding START/STOP buttons).
5) it works and you can sync.

thanks Dav1d.
 8)

Neurophysix

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: "Failed to open the device" Cannot SYNC
« Reply #38 on: June 10, 2022, 08:15:53 pm »
Canīt believe nobody has posted a solution for this problem yet. It seems to happen on every model of arturia controllers ( Keystep, Beatstep, and Pro relatives). Been looking everywhere on the internet if somebody found a solution and gave up after a couple hours... Midi CC was not recognizing my Keystep Pro, Ableton wasn't either, then i thought it could be something about the drivers on windows, as i've had some past experiences with other devices such as the Korg Modwave. It seemed weird as they are different devices but i wasn't too wrong about it.

I openned windows device manager and found this weird thing with an error sign on other devices, it was named unknown device and it went off when i unplugged my KSP and back on when re connected it. So i clicked on update controller, then i just had to select search for controllers automatically and it worked. Im still having that error sign on it and it stills name it unknown device but now my Midi CC and Ableton are showing the device and working properly.

That was the solution for me , if it didn't worked for you i'm not sure what could be causing it. Maybe an error during the installation of the Midi CC wich also installs the Arturia midi driver.

I hope this to be helpfull for someone , sorry if i didn't expressed something correctly, I am native from Spain.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines