June 20, 2021, 01:52:59 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Keylab 61 MkII - ANALOG LAB/DAW/USER-setup does not work...  (Read 202 times)

RobArtz

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: 0
Hi,
On my Keylab 61 MkII I have set ANALOG LAB to Analog Lab V, DAW to Ableton Live and USER to a hardware synth (midi channel 14).
When I use ANALOG LAB I still hear my hardware synth playing the same notes I play in Analog Lab V.
When I use USER it's the same vice versa.

My intention is to play and hear only Analog Lab V when ANALOG LAB selected and only my hardware synth when USER selected.
The funny thing is that when I use my Novation SL61MkIII with the same setup, everything works as planned......

So do I have to switch to my Novation to let It do all the work or is there something I missed with my Keylab 61 MkII?


flyjat76

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 MkII - ANALOG LAB/DAW/USER-setup does not work...
« Reply #1 on: May 16, 2021, 03:32:05 pm »
Hi, I also have a Mk2, but no hardware synths.

Assuming Iíve understood your issue, I think there may be some confusion over what Analog Lab mode of the Mk2 does. It doesnít change the keys, just the assignment of the buttons, encoders & faders.

In the settings for Analog Lab (the VSTi), youíll see an option for MIDI channel. By default itís set to ALL. This of course means that whatever MIDI channel the controller is set to, Analog Lab will be heard.

So as a starter, Iíd try setting this option to a single channel (different to your hardware synth) & see if that works.

Hope that helps.

RobArtz

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 22
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 MkII - ANALOG LAB/DAW/USER-setup does not work...
« Reply #2 on: May 16, 2021, 07:42:17 pm »
Hi, This solved my problem! Many thanks!
Next time I should read more about the possibilities of the software first before complaining....  ;D

flyjat76

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: 0
Re: Keylab 61 MkII - ANALOG LAB/DAW/USER-setup does not work...
« Reply #3 on: May 16, 2021, 09:15:45 pm »
Haha no problem, glad it helped!

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines