September 17, 2021, 03:49:26 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: External midi clock sync broken in 2.0 firmware  (Read 2098 times)

artao

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 433
  • Karma: 1
    • Voxonitus Soundcloud
Re: External midi clock sync broken in 2.0 firmware
« Reply #15 on: June 18, 2021, 06:42:24 pm »
SOoooo
I see nothing about this in the patch notes for the 2.0.1 update ......
What's the status on this bug? It's quite major and should be quite high priority.
This space left intentionally blank.

cnps

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 93
  • Karma: -1
Re: External midi clock sync broken in 2.0 firmware
« Reply #16 on: June 18, 2021, 09:31:58 pm »
SOoooo
I see nothing about this in the patch notes for the 2.0.1 update ......
What's the status on this bug? It's quite major and should be quite high priority.

2.0.1 or 2.0??? I didn't know there was a second upgrade?

artao

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 433
  • Karma: 1
    • Voxonitus Soundcloud
Re: External midi clock sync broken in 2.0 firmware
« Reply #17 on: June 21, 2021, 03:44:31 am »
SOoooo
I see nothing about this in the patch notes for the 2.0.1 update ......
What's the status on this bug? It's quite major and should be quite high priority.

2.0.1 or 2.0??? I didn't know there was a second upgrade?
2.0.1 was released on Friday. You probably now know that already tho eh ;)
This space left intentionally blank.

ronnieb

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: External midi clock sync broken in 2.0 firmware
« Reply #18 on: July 23, 2021, 10:17:03 pm »
This has just happened to me out if no where? All was fine but then mid session, the ksp just loses it's mind. I swear this thing has the be the most frustrating product I've ever purchased. How are Arturia not stepping up and addressing the shitshow this thing turned out to be?

kev2525

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: External midi clock sync broken in 2.0 firmware
« Reply #19 on: July 27, 2021, 09:15:24 pm »
I sent my new keystep back because of this bug and they sent it back saying they had fixed it. I tried it again and its worse than ever. The timing is all over the place and it just randomly drops notes. This thing is rapidly turning out to be my most disappointing hardware purchase ever. So much potential and it just will not work  >:(

artao

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 433
  • Karma: 1
    • Voxonitus Soundcloud
Possible FIX?
« Reply #20 on: July 29, 2021, 11:34:18 pm »
I may have found a "fix" for this problem. It seems to be related to this new "feature" regarding how the KSP "samples" the Tap Tempo button.
Go into the Utility Menu on the KSP. Scroll all the way down to Misc and open that. Scroll down to Step Listen and enter that.
Turn OFF Step Listen. Save and exit the menu system.
This appears to have fixed the problem for me. Does it work for you?
This space left intentionally blank.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines