May 13, 2021, 05:42:32 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: high frequency noise when powering on AF Studio  (Read 194 times)

hofpad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
high frequency noise when powering on AF Studio
« on: March 04, 2021, 08:35:40 pm »
Hi. When I power on my AF Studio, it make some high frequency noise  for about a second or two... before it goes to "normal operation".
Just wondering if this is "normal behaviour"?
Thanks!

smguillem

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: high frequency noise when powering on AF Studio
« Reply #1 on: March 27, 2021, 02:37:10 am »
Hi, My unit is 2 months old and it has never made any sounds when turned on, or off. So, I would say what you are hearing is not normal behavior.
Cheers

cognistudio

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: high frequency noise when powering on AF Studio
« Reply #2 on: March 31, 2021, 08:24:52 pm »
Other than a very slight "click/thump" when powering on, my Studio is dead silent. This may be obvious, but I would try disconnecting everything except headphones, doing a factory reset, and powering it on. If the noise goes away, I'd try reconnecting things one by one. Let us know if you determine it is bad hardware. I love the performance and features of this unit, but my worry when getting it was that a company with limited experience with this kind of a product doesn't have the necessary experience to make a robust product like RME. Would like to keep an eye on other people's experiences.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines