May 08, 2021, 09:28:11 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: "Concerts/On Stage" patch change bug (via MIDI as well as Mac keyboard)  (Read 348 times)

waynetapia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Hardware:
Apple Macbook Pro (2015 2.7Ghz Dual Core i5, 8GB RAM)
PreSonus Audiobox USB 96 interface (connected to Macbook via USB)
Roland FC-200 Midi Foot Controller (Connected to PreSonus via MIDI cable)

I'm trying to get the set list in Analog Lab to just scroll through as the set goes on - obviously, that is what the concert set lists are for.

What's happening is that I've got the FC-200 set up for switching up and down the patch list (using the MIDI learn function in the program), and it is skipping patches on the list (i.e. - going from 1 to 3, 3 to 5, etc...)

I was thinking that is was the maybe FC-200 as it is a pretty old unit that might have something wonky going on, but I then tried scrolling though the patches using my Macbook's arrow keys (up/down), and it was exhibiting the same behavior of skipping patches. A bug, perhaps?

Another thing is that sometimes it functions properly, but not consistently.

It makes no difference if they are in latch or momentary mode.

I am using the latest version of Analog Lab 4 (just updated it today).

Anybody else having this issue, or at least something similar? Any suggestions on what to look at? Thanks.

waynetapia

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: "Concerts/On Stage" patch change bug (via MIDI as well as Mac keyboard)
« Reply #1 on: September 09, 2020, 02:05:26 am »
UPDATE It might be an issue with the PreSonus. I'm trying to locate a different controller to troubleshoot with as well.
Any other suggestions are welcome.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3.759
  • Karma: 38
Re: "Concerts/On Stage" patch change bug (via MIDI as well as Mac keyboard)
« Reply #2 on: September 09, 2020, 01:53:14 pm »
Hi and welcome to Arturia forums.

I'm on Windows 10.

Using the computer keyboards arrow keys, then it work fine in Concert mode. But when i go on Stage, then i get the behavior you describe. Look like a bug in Analog Lab.
I suggest you contact Arturia support.

I can't tell, if you perhaps also have other issues.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines