October 20, 2021, 05:49:40 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: MIDI Program Change  (Read 2481 times)

Toonook

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
MIDI Program Change
« on: June 22, 2020, 06:32:45 am »
If I'm going to be controlling multiple synths from this once device, it would be brilliant to actually be able to trigger a program change for a different set of patches as the song progresses.

deepbassnine

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #1 on: July 26, 2020, 10:45:15 pm »
If I'm going to be controlling multiple synths from this once device, it would be brilliant to actually be able to trigger a program change for a different set of patches as the song progresses.

+1

I could'nt find a solutions to change programs in multimode on my kawai cn 37. That would be really nice. The Kawai cn 37 even has drumsounds.

Andrew Henderson

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 238
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #2 on: July 27, 2020, 05:46:19 am »
This was another very big surprise (disappointment) from this controller.  I was gutted to find out that program changes from Cubase are not passed through the KSP and onto my synths.  They are blocked at the keyboard and simply change the pattern number instead.

There are quite a few of these unexpected shortcomings.  I would recommend making note of this through support, so it can be brought to the attention of development staff. Things like this, really need to be integrated in a future firmware update.

ikamman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #3 on: October 17, 2020, 03:48:54 pm »
+1 from me as well

This is big disappointment, would be great to have it sorted as soon as possible

joshuarule

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 6
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #4 on: November 25, 2020, 05:11:03 pm »
+1

GregIcky

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #5 on: November 28, 2020, 03:19:41 am »
Agree, this could be a "master controller" but right now it feels like a controller with 4 channels.

callimero

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #6 on: December 07, 2020, 05:48:35 pm »
If I'm going to be controlling multiple synths from this once device, it would be brilliant to actually be able to trigger a program change for a different set of patches as the song progresses.

+1

At least give us a proper TRHU or pass the pgm changes from IN  to the OUTs

PeteN

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #7 on: January 01, 2021, 07:35:14 am »
If I'm going to be controlling multiple synths from this once device, it would be brilliant to actually be able to trigger a program change for a different set of patches as the song progresses.

yes pls - My Number #1 Feature Request - Just bought the One Keystep Pro for use with a minimialist 3 vintage synths and a Drum machine - dont want to have to chain in an iPad or PC just to send program changes !!  its amazing except for this one feature missing !

NobleSobel

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #8 on: January 03, 2021, 11:08:13 pm »
I am also hoping for this to be implemented! trying to use a foot controller to control additional parameters, but no such luck. Everyone, please write support with this request!

callimero

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 15
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #9 on: January 06, 2021, 08:47:20 am »
+1 also from me!

qbassa

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 27
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #10 on: January 11, 2021, 01:01:55 am »
+1

donnied

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #11 on: January 17, 2021, 10:02:56 am »
+1

slevin

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 8
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #12 on: February 01, 2021, 09:25:53 am »
+1

elektikpete

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 10
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #13 on: March 13, 2021, 12:13:31 pm »
+1

roden

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: MIDI Program Change
« Reply #14 on: March 29, 2021, 10:02:46 pm »
+1

I have 2 synths which only interface is MIDI (one is a Ploytec PL2) so I can't use them without Program change.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines