September 22, 2020, 02:14:10 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: Display not showing Analog Lab presets [FL Studio 20]  (Read 281 times)

nifty

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Display not showing Analog Lab presets [FL Studio 20]
« on: June 02, 2020, 08:51:41 am »
Hey guys,

I recently bought an Arturia Keylab Essential 61. I connected it to my pc and set it up for FL Studio to test it out. It works perfectly and has a nice feeling. The user maps work correctly and the display shows the name of the selected preset in Analog Lab. Since I upgraded the firmware to the latest firmware, it does not show any preset names. It just says 'Analog Lab' since this is the name of the selected user map.

I do not think that this is a bug in Arturia's firmware. I guess it is a compatibility problem with FL Studio 20 or I set it up the wrong way in FL Studio because in the stand alone version of Analog Lab everything works perfectly.

FYI: I know that FL Studio does not exclusively feature Arturia's midi controllers.

Furthermore I was wondering if it is possible to have the vegas mode enabled permanently and not only in the afk status but that is just a gimmick  ;)

Have a nice day and stay healthy.

Nifty

Hansemanne

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Display not showing Analog Lab presets [FL Studio 20]
« Reply #1 on: September 07, 2020, 08:56:50 am »
Hello,
I have the same issue with Presonus Studio One v5 and the Keylab mkii.
Using it directly with Analog Lab it works flawless.
But when using Analog Lab within my DAW I can perform keyboard selections but the display only says 'Analog Lab'.

There is obviously something wrong within the drivers for midi controller and control within Studio One.
My suggestion is that Arturia and Presonus put some efforts into this together.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines