June 20, 2021, 01:52:15 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: ARP not playing at all when triggered from midi  (Read 755 times)

vinals

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
ARP not playing at all when triggered from midi
« on: May 13, 2020, 08:39:12 pm »
I have a Nord Stage 3 sending midi out to the midi in on the Mf(latest firmware). The notes and CCs work as intended but when I enable the Arp there is no sound. I am pretty sure I'm not causing any midi loops and I have tried to solve this for an hour but to no avail:( Anyone else experiencing this?

mchest

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 3
  • Karma: 0
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #1 on: May 15, 2020, 02:10:48 pm »
similar, but it was caused by this midi loop bollocks

are you using the usb at same time?
I'll have another look

BigNoseChimp

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Karma: 0
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #2 on: May 18, 2020, 12:22:22 pm »
Have you tried checking the midi input channel in the utility menu? If that's set incorrectly the arp may not trigger.


ShapedNoise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
  • Hi all!
    • Kirke Godfrey
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #3 on: May 19, 2020, 12:23:38 am »
Yep as said earlier¬ 

it was caused by this midi loop bollocks
Stay Safe.

vinals

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 4
  • Karma: 0
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #4 on: May 19, 2020, 03:00:18 pm »
Yep. seems that whenever i use the midi ports and usb at the same time everything goes berserk even if you have midi output destination set to none. My microfreak even sends notes into midi as well when the midi output destination set to none :(

ShapedNoise

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 59
  • Karma: 0
  • Hi all!
    • Kirke Godfrey
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #5 on: May 20, 2020, 03:02:51 am »
Yep, all this is totally due to the fact that its Local Off is sadly deeply flawed, and incredibly disappointing.
  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(  :(
Stay Safe.

BLEO

  • Apprentice
  • Apprentice
  • *
  • Posts: 30
  • Karma: 0
    • The dUmmydroMe
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #6 on: May 20, 2020, 02:47:31 pm »
 
I have a Nord Stage 3 sending midi out to the midi in on the Mf(latest firmware). The notes and CCs work as intended but when I enable the Arp there is no sound. I am pretty sure I'm not causing any midi loops and I have tried to solve this for an hour but to no avail:( Anyone else experiencing this?

Sounds like a classic clock issue. Check your settings. If you're set to anything other than Int or Auto, the arp isn't playing because it's waiting for an external clock signal.

Manakacha Studio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
    • Cours et Production Musicale
Re: ARP not playing at all when triggered from midi
« Reply #7 on: June 17, 2020, 11:23:17 am »
Same problem here with usb ! thanks to the forum , sync in AUTO mode seems to work perfectly .

 ;)

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines