September 24, 2020, 01:02:53 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums



Author Topic: MIDI Control Setup - Assigning Parameters by Hand  (Read 321 times)

parodise

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: 0
MIDI Control Setup - Assigning Parameters by Hand
« on: February 07, 2020, 04:12:18 pm »
I'm not sure if this Topic already exists. Is it possible to assign MIDI Parameters by Hand instead of using any external Controller? If not, why? I would like to assign some Parameters to all MIDI Channels, it annoys me that this seemingly does not work. How might this be possible?

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3.424
  • Karma: 36
Re: MIDI Control Setup - Assigning Parameters by Hand
« Reply #1 on: February 07, 2020, 04:21:17 pm »
Assigning which parameters if not from a controller? And what do you mean by "assign to all Midi channels"?
You can just use your mouse and computer keyboard to use an application.
« Last Edit: February 07, 2020, 04:38:02 pm by LBH »

parodise

  • Apprentice
  • *
  • Posts: 38
  • Karma: 0
Mouse and Key
« Reply #2 on: February 10, 2020, 05:41:25 pm »
OK, sorry, maybe I expressed myself misleadingly.

First of all: I'd lke to assign MIDI Parameters by Mouse and Key, not by moving any Software or Hardware Controller. I usually know which few Parameters I'd like to choose, and in some special Situations I haven't got a Hardware Controller and would take too much Time to change everything by Creating Controllers in the DAW just for that. OK, again, using Mouse and Keyboard to assign MIDI-Controllers, is this understandable yet?

Second: If I assign a Controller the usual Way I have to assign the MIDI Channel together with that. But sometimes, by using more than one Keyboard with different MIDI Channels I need Parameters of an Instrument to be controlled by both. (Solution: MIDI Channel ALL instead of 1, 2 or whatever). Example: I use two Keyboards and a Pedalboard for the B-4 (different MIDI Channels, of course). Now I want to control Leslie Speed Change by Aftertouch. Now I have to choose if I control that by the Upper or the Lower Keyboard, but I cannot control it by both because the Aftertouch will only respond to one MIDI Channel instead of ALL. The Solution would be to make it possible to simply change that by Mouse and I might be happy, OK?

The other Solution would be to make it possible to assign one Parameter (here: Leslie Speed Change) to more than one Controller (here: Aftertouch of Channel Keyboard-One PLUS Aftertouch of Channel Keyboard-Two). But one of these Solutions should be possible to make it work at all.

I cannot find any of these Solutions in any Manual, so is this possible ... that's my Question.

LBH

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3.424
  • Karma: 36
Re: MIDI Control Setup - Assigning Parameters by Hand
« Reply #3 on: February 10, 2020, 10:04:53 pm »
Please don't post anymore replys in this thread.
Please write any futher responses to this thread here: https://forum.arturia.com/index.php?topic=101184.msg167811#new
I have posted my reply there.

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.13 | SMF © 2016, Simple Machines