Arturia Forums

Hardware Instruments => DrumBrute Impact => DrumBrute Impact - Technical Issues => Topic started by: Stakker on August 13, 2018, 05:56:53 pm

Title: Metronome apparently broken
Post by: Stakker on August 13, 2018, 05:56:53 pm
Hi

Just got my DrumBrute Impact and it's AWESOME but the metronome seems to be busted :-(

No sound, just a high whine when I turn the metronome volume high enough. No difference if it's on or off, I can still hear the whine. If I connect headphones, the whine is removed from the main out but is still heard from headphones (but no click.)

Bought it from Thomann, so I guess I'll just return it, but I thought I'd mention it here too.

This sucks, I've been waiting to get this thing for a long time :-/ Oh well.

BTW: when I first booted up the device, it said E87 or something like that... possibly an error code?

Cheers
Title: Re: Metronome apparently broken
Post by: Stakker on August 13, 2018, 06:09:56 pm
Upgraded firmware to 1.0.2.41, didn't help.
Title: Re: Metronome apparently broken
Post by: I grec on August 27, 2018, 10:16:07 am
Hi Stakker,
Unfortunately, I guess your device has a hardware fault... You should return it.

Regards,
Y.
Title: Re: Metronome apparently broken
Post by: Germain.arturia on August 27, 2018, 10:28:28 am
Hi Stakker, sorry you're encountering such issue.
in the meantime, it seems you have returned your unit to thomann.
we keep in touch,
cheers,

Title: Re: Metronome apparently broken
Post by: Stakker on August 29, 2018, 08:33:57 pm
Got the replacement Impact and the metronome works. But this time step button 16 is broken. See the other topic which I created, since it's a new issue.