Arturia Forums

DRUMS => Spark => Spark Users Community => Topic started by: HUROLURA on December 15, 2011, 01:34:14 am

Title: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on December 15, 2011, 01:34:14 am
Just a thought, would it be possible to host the SPARK plug-in on a SMPRO AUDIO V-MACHINE ?

I check the system requirements:
2 GHZ CPU and 2 GB RAM

and the V-Machine only provide:
1 GHZ CPU and 512 MB RAM

looks like the V-Machine is not powerfull enough but there is no need for ressources for UI there as the V-Machine has no PC display ...

but this duo would be a killer live setup to provide a simple and portable setup combining the smart SPARK drum machine control surface and a small embedded PC ...
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on December 15, 2011, 08:59:38 am
Hi,
we never tried on this kind of setup.
You can download the demo and try it.
Please let us know the result.

BEst
Kevin
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on December 15, 2011, 01:08:40 pm
I would glady do it, but I do not have the V-Machine yet and I was just thinking about getting one together with Spark for that purpose ...
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 27, 2012, 11:38:05 pm
One more thing is that an internet connection is required, but the V-machine does not provide any. Any alternate ilok or elicenser usb dongle solution possible ?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 29, 2012, 09:20:04 am
Actually the internet connection is needed only for Spark Vintage Drum Machine (the software only version).
Spark Creative Drum Machine (the bundle with the controller) does not need any internet connection.

Kevin
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 30, 2012, 07:22:36 am
What dongle is used then ?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 30, 2012, 08:17:33 am
For Spark Creative Drum Machine, there is no dongle.

Kevin
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 30, 2012, 01:43:01 pm
So, is the controller used as a dongle ?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 30, 2012, 03:11:06 pm
no
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 31, 2012, 11:24:30 am
Ok, so no dongle and no internet required on spart CDM. Controller is not used as a copy protection. My concern then is how can I use Spark on different PC unit (depending on different working place) as it is possible with an USB dongle ?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 31, 2012, 11:31:29 am
Just use the activation you have on the different computers you have
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 31, 2012, 11:35:52 am
Great !!!  :)

Any restriction concerning muse research receptor rev1c ?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 31, 2012, 11:38:17 am
I don't know if it will be posible to run Spark on it.
What are the specs (CPU, RAM)?
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 31, 2012, 04:47:46 pm
AMD Turion ML-34 1.8 ghz, 2 GB Ram ...  ???

As for the V-machine, it runs VSTi  using Wine linux.
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: Kevin on May 31, 2012, 04:53:53 pm
I don't know if 1.8 GHz will be enough.
You can give it a try.
Title: Re: Would it be possible to host SPARK plug-in on a V-Machine ?
Post by: HUROLURA on May 31, 2012, 05:28:25 pm
I'll do as soon as I would have bought the Spark ...  :)

By the way, the Receptor providing 3 times more CPU power than the V-Machine would have more chance to work ...