Arturia Forums

Software Instruments => CS-80 V4 => CS-80 V4 - Technical Issues => Topic started by: LBH on June 14, 2022, 09:56:30 pm

Title: Modulation issue
Post by: LBH on June 14, 2022, 09:56:30 pm
The PWM Speed and PWM Amount parameters for both synth lines are not modulated in the Modulation section in all presets.

It's not working for the "New Preset"/ "Default" preset.

A Factory preset example where it does'nt work is "Dungeons" where Function 1 is set to modulate VC0 1 - PWM speed with full amount and ditto Function 2 for VCO 2 - PWM Speed, but no modulation at all except what's set in the main GUI panel.
Basicly this preset does'nt sound like it programmed because of this.

But the modulations do work in a factory preset like the CS80 PWM Pad, if modulations for PWM Speed and/ or PWM Amount is applied.

So it's not a generel issue. But it's a problem, if you work on a preset, and want this modulations, but it does'nt work in that preset.
Title: Re: Modulation issue
Post by: LBH on June 16, 2022, 05:14:41 pm
It look like it's the same issue with any modulator.
Title: Re: Modulation issue
Post by: Matthieu_Arturia on July 19, 2022, 10:33:29 am
Hi LBH.
Yes this is a bug, we fixed it and it should be available in the next update.
Thanks for the feedback!
Title: Re: Modulation issue
Post by: LBH on July 20, 2022, 06:20:00 pm
Great Matthieu. Your welcome.
Title: Re: Modulation issue
Post by: LBH on July 25, 2022, 02:53:16 am
This has been fixed in version 4.0.1.2681. Not sure it's for all presets though.

Unfortunately the channels PWM AMOUNT parameters suffer the same issue. In the default preset for one.
Can Arturia please confirm this, so i don't have to create a new topic?