Arturia Forums

Hardware Instruments => MicroFreak => MicroFreak - Technical Issues => Topic started by: pktwd on October 26, 2021, 05:32:57 pm

Title: Failed firmware update.
Post by: pktwd on October 26, 2021, 05:32:57 pm
Hello, I attempted to update my MF to the new v. 4 firmware, but it failed stating "failed to burn" or something like that. In hindsight, I should have written down the message but was panicking.

Now when I power on my MF, I get the loading screen for a sec, then it goes blank with the utility light on. In the midi control center, it does detect that the MF is connected, but in the section where you add/remove patches it doesn't show the device as connected. Anyone know of a way to reset?
Title: Re: Failed firmware update.
Post by: DrJustice on October 26, 2021, 08:32:43 pm
If the update failed, the uF should normally boot into bootloader mode when switched on. Then you can just do the upgrade again if it's connected to the MIDI Control Center.
Title: Re: Failed firmware update.
Post by: luu74 on October 28, 2021, 12:28:50 am
 :-[ I have same issue but if switch off start still in upgrade bootmode ,,if follow the trick of remove the microfreak firmware updater in device and p, still when i reboot and try to upgrade again always stop at 60 % upgrading and don't go over that ,, restart doing same thing always stuck at same percental of updating
what I can do next , arturia beastep made a similar problem ,,,, tested with 3 different computers and different cables too , not hub