Arturia Forums

Software Instruments => Pigments => Pigments - Technical Issues => Topic started by: TimWellens on December 20, 2020, 02:10:28 pm

Title: Tutorial issue : Modulations
Post by: TimWellens on December 20, 2020, 02:10:28 pm
Hi friends,

Just recently upgraded to V Collection 8 and loving it!

Decided to give the Pigments tutorial a go but Im stuck on Modulations 4/11.
"The modulations can also be set from a destination view. Click on the '+' button of the coarse tune knob to enter assignation mode."

But there is no + button on or near the coarse tune button, nor does it pop up when hovering the pointer over it.
It acts like this both in Logic Pro X or as standalone.

Must be something Im missing here...

Thnx!
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: MikeySea on December 21, 2020, 04:10:54 am
If you hover over a knob with your mouse pointer, the + appears on the top right of the knob.

edit: Just read that you tried this. Did you make sure the Pigments window had priority, i.e. you didn't have a different window active when you tried the hovering? I also have Logic Pro X, I have no issues with the + showing up.
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: TimWellens on December 21, 2020, 05:59:49 am
Hi thnx for the reply!

The + button works indeed when working with Pigments,but in Tutorial Mode the + doesnít appear when hovering over it with the mouse so I canít progress thru the tutorial.(Modulation tutorial)


Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: MikeySea on December 22, 2020, 09:24:43 pm
Have you tried the regular way, i.e. selecting a modulator in the middle and then dragging on the outside ring of the destination knob? Maybe the tutorial might accept that as progress?
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: MikeySea on December 24, 2020, 11:49:33 am
Found the tutorial, I tried a few things but didn't manage to solve your issue. I guess only thing left is writing an official support ticket.
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: TimWellens on December 24, 2020, 12:06:02 pm
Hi there,

thanks for the reply but it indeed doesn't work.During the tutorial you can't chose anything else before proceeding to the next step.
I see the modulations section is not the only thing that is bugged in the Pigments tutorial.
Also the sampler Engine tutorial is bugged : from step 28/102 onwards more and more text in the tutorial gets missing (see screenshot).
 https://imgur.com/sHFexAK (https://imgur.com/sHFexAK)

I'm using a new iMac2020 with the latest version of Catalina.

thnx
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: estevancarlos on January 09, 2021, 08:44:51 am
They confirmed for me that this is a bug. Same for me.
Title: Re: Tutorial issue : Modulations
Post by: TimWellens on January 09, 2021, 02:21:39 pm
Thnx,then we need to wait for an update ;)