January 29, 2023, 05:08:26 pm
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News:

Arturia Forums




Post reply

Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Name:
Email:
Subject:
Message icon:

Verification:
Type the letters shown in the picture
Listen to the letters / Request another image

Type the letters shown in the picture:
Write « arturia » backwards, without uppercase:

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to preview


Topic Summary

Posted by: rodvaldes
« on: June 23, 2021, 06:49:46 pm »

Well i hope it could be fixed given that the synth only has beend used in my studio and handled with care so its very annoying that an expensive synth has this kind of technical failures, specially when it was bought new a couple of years ago.  :-\

I wrote to Arturia about it and hope they can provide me a solution.  ???
Posted by: DrJustice
« on: June 23, 2021, 12:40:54 pm »

I've never heard about this failure mode before.

"Luckily", there is some logic to it: the BBD chips are configured into the various FX topologies using analogue switches and VCAs. You only miss the delay configuration, so there's a good chance that one/some of those switches and/or VCAs have packed in. If so, that would likely be a very localized fault that a tech doing component level service could fix fairly easily.

I'm sure Arturia will help you to get a service arranged. Crossing my fingers for your delay FX soon being back in action!
Posted by: rodvaldes
« on: June 22, 2021, 10:36:32 pm »

Hi guys, a few weeks ago the mono/stereo delay of my Matrixbrute stopped working, then without doing anything started working again for a few days and then stopped working.   :'(

Here its the video of the last time MB mono/stereo efx worked: 
https://www.youtube.com/embed/8BQKzVRZyLw

Here its the actual state of the issue:
https://www.youtube.com/embed/EQHLo8j2RKk

I actualized the MB to the latest firmware, here it the revisión of each module:
https://www.youtube.com/embed/vQaV0a7quaA

The synth has only been used in my smoke free studio and been taken carefully. I notified Arturia about this issue to get a solution but would like to know if someone has experienced this issue.  ???

Please let me know if what could i do


Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.17 | SMF © 2019, Simple Machines