November 26, 2014, 06:35:54 am
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email
News: Arturia's webmaster is glad to offer you these brand new forums ! Have fun using it and feel free to email any encountered problem at webmaster@arturia.com.

Arturia Forums



Author Topic: Ableton 9.1 & Maschine Midi Sync Issues?  (Read 208 times)

Michael D

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Ableton 9.1 & Maschine Midi Sync Issues?
« on: May 13, 2014, 05:28:43 am »
Hello,

This seems like a great product if I could use it, I am having Midi sync problems with Ableton & Maschine.
If I use its own clock it swings all over the place in Ableton but is ok in Maschine.
When using Ableton or Maschineís clock itís always 1/16th off give or take a little. I have tried adjusting Abletonís delay with no change, I have also tried turning off delay compensation with no change.

I am using Windows 7 64-bit if there are any known issues or suggestions I would be great full.
« Last Edit: May 13, 2014, 05:32:35 am by Michael D »

Michael D

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
  • Karma: 0
Re: Ableton 9.1 & Maschine Midi Sync Issues?
« Reply #1 on: May 20, 2014, 12:33:13 am »
Tech support was of no help with only 1 response and a link on how to setup the beatstep, I waited 2 weeks then decided to return this product and went with Ableton's Push upgrade.

FYI for anyone who has this problem, this is a synch problem in the firmware not all units will show this problem but when they do you wont receive any help from Arturia.

Good Luck All,

 

Carbonate design by Bloc
SMF 2.0.8 | SMF © 2014, Simple Machines